Pilnīgs absurds – šī meitene tika izdzīta no klases valkājot šo apģērbu

Šis bija viņas “nepiedienīgais” apģērbs.

gallery-1472142998-pjimage-11

Viņa pārnāca mājās un pastāstīja mammai par notikušo: “Viņi saka, ka zēni ir svarīgāki par mani. Viņi saka, ka, velkot pieguļošus legingus un parādot, ka man ir kājas un sēžamvieta, es novēršot zēnu uzmanību, kas viņus padara svarīgākus par mani.”

Diāna pastāstīja, ka šī nebija pirmā reize, kad radās problēmas saistībā ar skolas apģērba etiķeti: “Kad manai vecākajai meitai bija 12 gadu, es tiku izsaukta uz skolu, lai piedalītos nelielā sanāksmē kopā ar skolotājiem. Tas bija tikai attaisnojums, lai visi skolotāji mani ielenktu un stāstītu, ka mana 12 gadus vecā meita atklāj pārāk lielu dekoltē. Visi teica, ka viņas apģērbam bija pārāk liels kakla izgriezums, un man esot jāiegādājas apakškrekls vai dekoltē aizsegs. Es pilnīgi apstulbu.”

gallery-1472143575-pjimage-12

Diāna atbildēja skolotājiem, ka, ja viņas meitas “seksualitāte” novērš zēnu uzmanību, varbūt viņiem vajadzētu rīkot sanāksmi ar šo zēnu vecākiem un apspriest to, kāpēc bērni nespēj pievērsties mācībām.

Šoreiz viņa uzrakstīja garu un atklātu vēstuli skolas vadībai, un arī meita uzņēmās iniciatīvu darīt kaut ko lietas labā. “Džozefīne kopā ar draudzenēm uzsāka nelielu feminisma revolūciju,” viņa stāsta. “Viņa skolā izlīmēja plakātus, kas kritizē dzimumu nevienlīdzību un skolas apģērba etiķetes stulbumu. Meitenes arī izveidoja vienādus T-kreklus. Vienu dienu viņas pat sarunāja, ka visas uzvilks īsos krekliņus, kas atsedz vēderu. Viņu bija tik daudz, ka skola netika galā.”

Skolas vadība neatvainojās un teica, ka savu politiku attiecībā uz apģērbu nemainīs, turklāt Diāna pamanīja, ka citas meitenes arī pārkāpj skolas apģērba etiķeti, bet viņas netika sodītas.

Rezultātā Diāna izlēma, ka vislabākais risinājums viņas meitai būtu mājmācība, un izņēma viņu no skolas. Viņa stāsta, ka meita nav varējusi pamācīties šajā skolā. Džozefīne esot sapratusi, ka skolotāji māca tikai to, kas ir vajadzīgs kontroldarbiem, bet neizglīto. Diāna palūdza meitai uzrakstīt eseju par mājmācības priekšrocībām un ieguvumiem, kurā vajadzēja argumentēt, kāpēc valsts skola viņai nav piemērota. Viņa ļoti labi spēja pamatot savus uzskatus, un tāpēc sāka mācīties mājās. Diāna stāsta, ka meitai klājas ļoti labi, un viņas sekmes ir ievērojami uzlabojušās.

Leave a Comment