Recepte: Franču maize Fougasse (fugas)

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • Milti – 500 g,
  • Ūdens – 300 ml,
  • Olīveļļa – 50 ml,
  • Sāls – 2 tējkarotes
  • Ātrdarbīgu sauso raugs – 2 tējkarotes

2

Dziļā bļodā samaisiet miltus ar sāli, pievienojiet raugu un samaisiet. Pēc tam pielejiet olīveļļu un ūdeni, samaisiet kārtīgi mīklu. Apklājiet trauku ar salveti un nolieciet siltā vietā, mīklai jāļauj, lai tā uzrūgst.

3

Pārlieciet mīklu uz darba virsmas, izmīciet un sadaliet 4 vienādās daļās. Katra daļu izrullējiet plānā kārtiņā, izveidojiet ar nazi griezumus un izveidojiet lapiņas formu. Pēc tam uzklājiet uz galda cepamo papīru, mīklu uzlieciet uz papīra, un izstiepiet ar rokām griezuma vietas, lai tās neatveras cepšanas laikā.

4

Pēc tam to visu atkārtojiet ar atlikušo mīklu, kopā jāsanāk 4 vidēja izmēra lapiņām. Uzklājiet fugasiem pa virsu dvieli un atstājiet uz 30 minūtēm, lai tie uzbriest. Pēc tam ar otiņas palīdzību iesmērējiet to ar olīveļļu.

5

Uzsildiet cepeškrāsni līdz 230 grādiem. Un cepiet fugasus 10-15 minūtes.

6

Lai labi garšo!

Avots: www.passion.ru

Leave a Comment