Recepte: Pašu gatavota rudzu un kviešu maize

Sastāvdaļas:

• 250 g pilngraudu rudzu miltu

• 250 g pilngraudu kviešu miltu

• 100 g sviesta

• 300 ml sūkalu vai silta ūdens

• 2 ēdamkarotes citrona sulas (ja izmanto ūdeni)

• 2 ēdamkarotes brūnā cukura

• 1,5 tējkarotes sāls

• 1,5 tējkarotes ķimeņu

• ½ tējkarotes malta koriandra

• ½ tējkarotes maltu krustnagliņu

• Tējkarote malta kanēļa

• Tējkarote sodas

Gatavošana

Svaigi maltos miltus sajauc ar sodu, cukuru, sāli un garšvielām. Sviestu izkausē uz mazas uguns, nedaudz atdzesē un ieberž miltos. Pielej sūkalas vai ūdeni, kam pievienota citrona sula. Rūpīgi samīca, liek maizes formiņā un cep iepriekš līdz +160 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni stundu.

Avots: 

aLA

Leave a Comment