Recepte: Vasarīga zemeņu torte

Nepieciešamās sastāvdaļas biskvītam: 

  • Kviešu milti –  130-150 g
  • Olas – 4 gab.
  • Cukurs – 150 g
  • Mīklas irdinātājs – 1 tējkarote
  • Sāls – 1 šķipsna

Nepieciešamās sastāvdaļas sīrupam:

  • Cukurs – 70 g
  • Ūdens – 50 ml

Nepieciešamās sastāvdaļas krēmam:

  • Saldais krējums 35% – 300 ml
  • Cukurs – pēc garšas
  • Zemenes – 10 gab.
  • Mandeļu plāksnītes – 1 glāze

2

 

Olas iesities bļodā un uzputo līdz maigām putām.

Turpiniet uzputo un pievienojiet daļām cukuru, tad atkal visu uzputo 5-7 minūtes līdz iegūsiet biezu masu.

3

 

Miltus un sāli un irdinātāju izsijājiet. Daļām pievienojiet klāt miltus masai un maisiet. 

4

 

Tortes formiņu iesmērējiet ar sviestu, un ielejiet masu tajā, un lieciet cepeškrāsnī, uz 180 grādiem, un gaidiet līdz izcepsies. Ik pa brīdim pārbaudiet, vai mīkla ir izcepusies kārtīgi.

Pēc tam, kad ir izcepusies izņemiet ārā no cepeškrāsns, un ļaujiet, lai atdziest. 

5

Cukuru sīrupam ielejiet ūdenī un ļaujiet, lai uzvārās ūdens. Noņemiet sīrupu nost un ļaujiet, lai atdziest. Biskvītu pārgrieziet uz 2 daļām. Katru biskvīta kārtu pārlejiet ar sīrupu ar tējkarotes palīdzību, lai iesūcas. Zemenes nomazgājiet un sagrieziet plāksnītēs, dažas zemenes atstājiet dekorēšanai.

6

 

Mandeles apcepiet uz sausas pannas, līdz tās kļūs zeltīti brūnas, tas aptuveni aizņems laiku 1-2 min. Saldo krējumu mikserējiet, līdz tas kļūs biezs.

7

 

Uz trauka, kur stāvēs jums torte uzklājiet pirmo biskvīta kārtu, tad uzklājiet putukrējumu un zemenes, un visu nolīdziniet. Tad uzklājiet pa virsu vēl vienu biskvīta kārtu.

8

 

Nākamajai biskvīta kārtai arī apsmērējiet ar saldo krējumu, gan no virsas, gan no sāniem. No sāniem apberiet ar mandelēm un pa virsu izgreznojiet torti ar  zemenēm. Glabājiet torti ledusskapī vismaz 1 dienu.

Avots: www.passion.ru

Leave a Comment