Tikai dažas mājsaimnieces zina, ka vistu olu sasaldēšana var piedāvāt daudzas priekšrocības.
Šis nelielais kulinārijas triks ne tikai palīdz uzglabāt olas ilgāk, bet arī piedāvā jaunas un interesantas iespējas dažādu ēdienu pagatavošanā.
Šajā rakstā mēs izskatīsim, kāpēc ir vērts sasaldēt vistu olas un kā no tām var pagatavot neparastas un gardas brokastis.
Kā sasaldēt olas?
Lai sāktu, ir svarīgi saprast, kā pareizi sasaldēt olas. Šeit ir vienkāršs process, kas jāievēro:
Sagatavojiet olas: Paņemiet dažas svaigas olas un rūpīgi nomazgājiet tās zem auksta ūdens.
Sasaldēšanas process: Ievietojiet olas saldētavā un ļaujiet tām sasalt uz 1-2 stundām. Lai nodrošinātu, ka olas nesaplīst un nemainās to forma, ieteicams tās likt saldētavā uz plakanas virsmas.
Lasi vēl: 10 spilgtas idejas kanapē uz iesmiem! Uzkoda, kas patiks ikvienam!
Uzglabāšana: Pēc tam, kad olas ir pilnībā sasaldētas, tās var ievietot hermētiski noslēgtos maisiņos vai traukos, lai tās būtu viegli uzglabāt un aizsargāt no nevēlamas smaržas.
Kā pagatavot neparastas brokastis no sasaldētām olām?
Kad olas ir sasaldētas, jūs varat tās izmantot, lai pagatavotu interesantas un gardas brokastis. Lūk, kā to izdarīt:
Olu nolobīšana: Izņemiet sasaldētās olas no saldētavas un ļaujiet tām nedaudz atkust, lai tās būtu vieglāk nolobīt. Sasaldētas olas ir daudz vieglāk nolobīt nekā svaigas olas, jo to čaumalas kļūst trauslākas un vieglāk noņemamas.
Olu sagriešana: Kad olas ir nolobītas, paņemiet asu nazi un sagrieziet tās šķērsām šķēlēs. Jūs redzēsiet, ka katra šķēle sastāv no baltuma un dzeltenuma, radot interesantu vizuālo efektu.
Cepšana: Uzkarsējiet pannu ar nelielu daudzumu eļļas. Kad panna ir karsta, lieciet olu šķēles pannā un cepiet kā parastu olu kulteni. Olu šķēles cepšanas laikā saglabās savu formu un kļūs zeltaini brūnas.
Dekorēšana: Kad olu šķēles ir gatavas, tās var dekorēt ar rīvētu sieru vai svaigiem zaļumiem, piemēram, dillēm vai pētersīļiem. Tas piešķirs ēdienam ne tikai papildu garšu, bet arī pievilcīgu izskatu.