Retas kaķu šķirnes: 18 retāk sastopamie kaķi pasaulē (+ FOTO)

Retas kaķu šķirnes: Šartrēzs

6

Dzimtene: Francija

Šīs šķirnes kaķi apveltīti ar īstu franču grāciju un mieru. Izsmalcinātība un aristokrātība- šo dūmakaino skaistuļu pamata trumpis.

 

Retas kaķu šķirnes: Kuriļu bobteils

Retas kaķu šķirnes

Dzimtene: Krievija, Japāna

Šie nevainīgie, uz pirmā acu uzmetiena, pūkainie radījumi patiesībā ir nežēlīgi mednieki. Daži šīs šķirnes kaķi ir spējīgi uzklupt mazam lācēnam. Nav brīnums, ka Kuriļu bobteils ir tik populārs Krievijā.

 

Britu īsspalvainas

Retas kaķu šķirnes

Dzimtene: Lielbritānija

Skaistie britānieši pazīstami ar savu labo tikumu un džentelmeņa uzvedību. Šie kaķīši ļoti pieraduši pie saviem saimniekiem un ne minūtes nav spējīgi atrasties bez uzmanības.

 

Retas kaķu šķirnes: Pēterburgas sfinkss

9

Dzimtene: Krievija

Pēterburgas sfinkss var likties vājš un nevarīgs, kaut gan tā ir tikai ilūzija. Patiesībā šie kaķi apveltīti ar jaudīgu imunitāti, kas palīdz organismam pretoties visspēcīgākajiem vīrusiem.

 

Japānas bobteils

10

Dzimtene: Japāna

Šīs šķirnes kaķi ne tikai palīdzējuši senajai Japānai tikt galā ar grauzēju uzbrukumu, bet arī iedvesmoja biznesmeņus uz “Hello Kitty” kompāniju, kas plaši izplatīta visā pasaulē.

 

Retas kaķu šķirnes: Sibīrijas kaķis

11

Dzimtene: Krievija

Neskatoties uz to, ka Sibīrijas kaķi var palielīties ar biezu un pūkainu kažociņu, par alerģijas iemeslu, brīnums, kļūst reti. Lieta tajā, ka šo kaķu siekalās nav olbaltuma, kas izraisa asaras un klepu cilvēkam . Tādēļ, ja sen jau sapņo par kaķi, bet neuzdrošinies alerģijas dēļ, vari uzskatīt, ka tava problēma ir atrisināta.

 

Retas kaķu šķirnes: Korniš rekss

Retas kaķu šķirnes

Dzimtene: Lielbritānija

Šos, uz pirmā acu uzmetiena, neizskatīgos kaķus nereti jauc ar kabatas sunīšiem. Lieliska korniš kaķu sugas rakstura īpatnība ir  fenomenāli asa dzirde.

 

 

Mankss

Retas kaķu šķirnes

Dzimtene: Menas sala

Leģenda par to, kā Mankss sugas kaķis zaudējis asti, ir no Bībeles laikiem. Stāsts vēsta, ka kaķis atskrējies pie Noasa šķirsta pēdējais. Noass jau vēra ciet durvis un iecirta tai asti.

 

 

Retas kaķu šķirnes: Īsspalvainais kolorpoints

Retas kaķu šķirnes

Dzimtene: Lielbritānija

Šīs sugas kaķi ir mazāk populāri, nekā to Siāmas un abesīniešu radinieki. Iemesls tajā, ka šiem kaķīšiem nepieciešama īpaša aprūpe, tādēļ ne katrs izlems iegādāties šādu mīluli.

 

Tonkinas kaķis

15

Dzimtene: Kanāda

Tonkinas kaķis ir vislielākā daudzbērnu māmiņa pasaulē. Tajā laikā, kad citu šķirņu kaķi dzemdē ne vairāk kā 5 kaķēnus vienā reizē, Tonkinas kaķis dzemdē līdz 19.

 

Singapūras kaķis

Retas kaķu šķirnes

Dzimtene: Singapūra

Pievilcīgie Singapūras kaķīši ir vieni no pašiem miniatūrākajiem. Starp šiem kaķiem tikai pamanīti daudzi ilgdzīvotāji. Pie labas aprūpes tie priecēs savu saimnieku ilgāk kā 15 gadus.

 

 

Retas kaķu šķirnes: Skotijas nokareno ausu kaķis

Retas kaķu šķirnes

Dzimtene: Skotija

Šis mīlīgais, kautrīgais kaķītis gatavs pieņemt bezgalīgus saimnieces skūpstus un aizmigt tās apskāvienos. Neskatoties uz mazajām ausīm, Skotijas kaķi dzird ļoti labi.

 

Korāts

18

Dzimtene: Taizeme

Taizemieši tik ļoti ciena un godā šīs korātu šķirnes kaķus, ka tie nereti kļūst par pašu vērtīgāko kāzu dāvanu. No 1300 gada šīs šķirnes kaķi ir labklājības un ražības simbols.

 

Turcijas angoras kaķis

Retas kaķu šķirnes

Dzimtene: Turcija

Turcijas angoras- apbrīnojamas graciozas radības, apveltītas ar īpašu šarmu, pateicoties daudzkrāsainai acu krāsai un smalkajam kažociņam. Eksistē viedoklis, ka garspalvainie kaķi- šo apžilbinoši balto skaistuļu pēcteči.

 

Arī interesanti: Kura kaķu šķirne ir piemērota tieši Tavai Zodiaka zīmei? Atver rakstu, un uzzini! SPIED ŠEIT, lai lasītu! 

Avots: www.pixy.ru

COMMENTS

Leave a Comment