Rīgas domes vadība kopā ar žurnālistiem izraudzīsies pilsētas galvenās egles

Ceturtdien, 15.novembrī, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks kopā ar SIA „Rīgas meži” pārstāvjiem un žurnālistiem dosies uz Tīreļu mežniecību, lai izraudzītos krāšņākās Rīgas Ziemassvētku egles.

Pasākuma laikā tiks izvēlētas trīs Ziemassvētku egles: viena no tām tiks novietota Doma laukumā, otra – 11.novembra krastmalā (pie Akmens tilta), bet trešā – Rātslaukumā.

Šāds Ziemassvētku egļu izraudzīšanās pasākums Rīgai piederošajos mežos tradicionāli norisinās katru gadu, un uz to vienmēr tiek pieaicināti viesi. Šogad – Latvijas simtgades gadā – Rīgas lielās ziemassvētku egles tiks meklētas vēsturiski ļoti nozīmīgā vietā, kur pirms 102 gadiem norisinājās Ziemassvētku kaujas.

Šajā teritorijā atrodas SIA “Rīgas meži” izveidotās un apsaimniekotās I Pasaules kara Ziemassvētku kauju atceres vietas, kurām ir liela nozīme ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas vēsturē. Tās bija vienas no lielākajām un sīvākajām I Pasaules kara kaujām Eiropā no 1916. līdz 1918. gadam.

Tāpat šeit atrodas Antiņu kapi, “Rīgas mežu” 2016.gadā atjaunotā vēsturiskā medikamentu noliktava, restaurētās latviešu strēlnieku zemnīcas un turpat blakus esošie ierakumu posmu fragmenti.

Katru gadu šo vēsturisko vietu apmeklē vairāki tūkstoši skolēnu, ārzemju tūristu un vēstures entuziastu. Ar notikumiem, kas šeit risinājās pirms vairāk kā simts gadiem, visbiežāk viņus iepazīstina biedrības “Latviešu strēlnieki Ķemeru purvos” dalībnieki. Ceturtdien šie jaunieši palīdzēs Rīgas mēram un vicemēram izraudzīties egles un dalīsies ar stāstiem par notikumiem 1.Pasaules kara laikā.

Pēc egļu izraudzīšanās paredzēta desu cepšana uz ugunskura un sarunas ar Rīgas domes vadību, bet pasākuma noslēgumā plānots stādīt jaunas eglītes, kas izaugs izvēlētās Rīgas Ziemassvētku egles vietā.

Egļu meklēšanas pasākumā laipni aicināti piedalīties plašsaziņas līdzekļu pārstāvji! Līdz plkst.10 Strēlnieku laukumā pasākuma dalībniekus gaidīs autobuss (pielikumā shēma, kā nokļūt uz egļu izraudzīšanās vietu). Pasākums SIA “Rīgas meži” Tīreļu mežniecībā sāksies plkst.11.

Pasākuma dalībnieki aicināti laicīgi padomāt par atbilstošu apģērbu un apaviem atkarībā no laika apstākļiem!

Leave a Comment