Rīgas pašvaldība ielu tīrīšanas darbiem ir gatava ar gandrīz 100 tehnikas vienībām, jo naktī gaidāma ilgstoša snigšana

Rīgā 20. novembrī gaidāms pamatīgs sniegs. Visas 67 komunālās tehnikas vienības ir pieejamas ceļu tīrīšanai, savukārt 23 vienības ir pieejamas ietvju uzturēšanai Rīgas vēsturiskajā centrā un pie pašvaldības teritorijām citās pilsētas vietās. Šovakar 99 tehnikas vienības ir gatavas palīdzēt pilsētai netraucēti darboties. Par to mums paziņoja pašvaldības pārstāvji.

Pēc sniega nokrišanas vispirms tiks tīrītas un uzturētas pilsētas galvenās ielas un tilti. Apkaimes ielas būs bez apkopes, jo darbi tiek veikti mazākās ielās. Gājēji ielu varēs šķērsot droši un no sniega tiks attīrītas 1600 sabiedriskā transporta pieturas. Pašvaldība aicina autovadītājus būt drošiem un piesardzīgiem, vadot automašīnu, lai izvairītos no ceļu satiksmes negadījumiem.

Par tīru brauktuvi var ziņot, zvanot uz Satiksmes vadības centru pa tālruni 80003600 vai rakstot uz [email protected], kā arī aizpildot pieteikumu riga.lv. Pašvaldība šogad pirmo reizi mehanizējusi pašvaldības ielām piegulošo ietvju uzturēšanu Rīgas vēsturiskajā centrā, lai to aizsargātu. Ietves tiek attīrītas no sniega un nokaisītas ar ūdens lāsi.

Šajā sezonā, pilsētas centram izsīkstot, to teritoriju īpašniekiem, kuru īpašumos ir ietves, jāturpina ietves kopt kā līdz šim. Pēc snigšanas ietves no sniega jāattīra līdz pulksten 8. Ilgstošas ​​snigšanas laikā tīrīšana jāveic pēc nepieciešamības, lai nodrošinātu gājēju komfortu un drošību. Puse no ietves platuma ir jāattīra no sniega, virsū uzberot smilšu un sāls kārtu.

Šis maisījums nedrīkst saturēt vairāk par 20% sāls. Par nenotīrītām ietvēm Rīgas pilsētas iedzīvotāji var ziņot Apkaimes iedzīvotāju centram pa tālruni, rakstot e-pastu uz [email protected] vai aizpildot pieteikumu riga.lv mājaslapā. Pilsētas ielas un ietves ziemā var uzturēt tīras ar pašvaldības mājaslapas palīdzību.

Leave a Comment