Rituāli aizsardzībai, veiksmei, mīlestībai. Kas jāzina, lai izdotos?

rituals-milestibai-laimei-aizsardzibai

Cilvēce kopš aizlaikiem sapratusi, ka savu ceļu atrast un uz tā noturēties palīdz dažādi rituāli.

Rituāls – tas ir instruments savas materiālās un emocionālās pasaules sakārtošanai, iespēja mainīt notikumus un sevi, iegūstot tam augstāko spēku atbalstu, sarunā žurnālā “Māksla Mīlēt” saka astropsiholoģe un juriste Kristīne Dunska.

Galu galā tieši tāpēc esam nākuši uz šīs zemes, lai mainītos: pastāvēs, kas pārvērtīsies. “Skaistākais rituāls, kādu esmu sastapusi, saistās ar man ļoti svarīgu cilvēku ‒ dziednieku Rolandu Bērziņu.

Tuvinieki pēc viņa aiziešanas mūžībā Rolanda grāmatās atrada ar sudraba krāsu neskaitāmas reizes apvilktu Latvijas kartes kontūru – liecinājumu par pastāvīgi veiktu rituālu mūsu zemes aizsardzībai.

Kad saduros ar Latvijā notiekošajām nejēdzībām, domāju: ja mēs visi reizi pa reizei no sirds lūgtu aizsardzību savai dzimtenei un tās cilvēkiem, tad naidniekiem un nelabvēļiem būtu daudz grūtāk mums ko nodarīt. Katram latvietim atrast savu tautasdziesmu, glabāt noslēpumā un skaitīt nepieciešamajos brīžos – arī tāds var būt rituāls.”

Jebkura rituāla būtība: ja domforma, kas rodas prātā, tiek izauklēta par vēlmi, tā var piepildīties. Taču vien tad, ja tiek ievēroti vairāki nosacījumi.

Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu kādus rituālus veikt aizsardzībai, laimei un citām lietām:

Leave a Comment