RSU Stomatoloģijas institūtā pieejami dermatologa pakalpojumi

RSU Stomatoloģijas institūta pacientiem ir iespēja ne tikai uzlabot zobu veselību, bet parūpēties arī par ādas veselību, veikt ādas audzēju diagnostiku un uzlabot estētiku, jo Stomatoloģijas institūta Mutes, sejas un žokļu ķirurģijas kl**ikā darbu ir uzsākusi dermatoloģe Jeļena Moisejenko-Goluboviča.

Dermatoloģe J.Moisejeno-Goluboviča informē, ka galvenais sadarbības mērķis starp mutes, sejas un žokļu ķirurgu un dermatologu ir, lai pacientiem ar ādas veidojumiem tiktu pielietota piemērota terapija.

Speciāliste skaidro, ka vajadzība piedāvāt dermatologa pakalpojumus ir radusies, tādēļ, ka ir liels skaits pacientu, kuri sākotnēji vēršas pie Mutes, sejas un žokļu ķirurga, lai gan vajadzīgo ārstēšanu var veikt arī dermatologs. Šiem pacientiem vajadzīga nevis veidojuma ķirurģiskā ekscīzija, bet ātra un ērta lāzerablācija. Pie tam, lielākā daļa dermatologu pašlaik lieto ādas audzēju mazinvazīvo diagnostikas metodi- dermatoskopiju. Tā ļauj bez biopsijas un citoloģiskām analīzēm noteikt, vai veidojums ir ļaundabīgs, vai labdabīgs. Dermatoskopija, operējot ļaundabīgus audzējus, ļauj izvērtēt nepieciešamo atkāpi veselos audos, kas pašlaik plaši tiek pielietota praksē.

RSU Stomatoloģijas institūtā pacientiem tiek piedāvāts veikt dermatoskopisku ādas izmeklēšanu, ir iespējams veikt arī ādas biopsiju un citoloģisku analīzi. Ādas veidojumu noņemšanai ir pieejams CO2 lāzeris, kā arī, ja nepieciešams, var veikt veidojumu ķirurģisku ekscīziju.

Dermatoloģe informē, ka Stomatoloģijas institūtā tiek nodrošināti ne tikai ārstnieciski un diagnostiskas pakalpojumi, bet arī procedūras skaistumam- botulotoksīna injekcijas krunciņu izlīdzināšanai, plasmoliftings jeb PRP injekcijas ādas rejuvenācijai un cīņai ar akne un rozāciju, kā arī hialuronskābes preparātu injekcijas ādas mitrināšanai un sejas korekcijai.

Jeļena Moisejenko- Goluboviča
Dermatologs

Absolvējusi Rīgas Stradiņa Universitātes Medicīnas fakultāti un Latvijas Universitātes Dermatoveneroloģijas rezidentūras studijas. Pašlaik studē Rīgas Stradiņa Universitātes Doktorantūras nodaļā, medicīnas zinātnes doktora grāda iegūšanai, izstrādājot darbu ādas onkoloģijas jomā.

Guvusi papildus dermatoloģisko izglītību, tostarp dermaskopijā (Grāca, Austrija; Cardiff University, Anglijā), apguvusi lāzerķirurģiju un lāzermetožu pielietojumu medicīnā (Somijā, Krievijā) Lietuvā ieguvusi papildus izglītību rētu, As**svadu bojājumu, ādas defektu ārstēšanā, ādas atjaunošanā ar lāzeri. Vairākus gadus padziļināti apguvusi zināšanas ādas ķirurģijā un neinvazīvo ārstēšanas metožu pielietojumu ādas onkoloģijas jomā.

Apguvusi estētisko kosmetoloģiju, PRP – terapiju, biorevitalizāciju. Katru gadu apmeklē vairākus kursus un kongresus kvalifikācijas celšanai.

Eiropas Dermatovenerologu asociācijas biedre, Internacionālas Dermatoķirurģijas asociācijas biedre. Eiropas dermatoonkologu asociācijas biedre. Internacionālās Dermaskopijas asociācijas biedre, Eiropas Lāzerdermatoloģijas asociācijas biedre.

Par SIA “RSU Stomatoloģijas institūtu”:
Stomatoloģijas institūts ir nozares līderis Baltijā – moderns, zinošs, starptautisks. Ikvienam pacientam tiek piedāvāta kvalitatīva ārstēšana un multidisciplināra pieeja jebkuras stomatoloģiskas saslimšanas gadījumā.

Stomatoloģijas institūts ir nodrošināts ar pasaulē mūsdienīgāko aprīkojumu un ārstnieciskajā darbā tiek izmantotas jaunākās tehnoloģijas un ārstēšanas metodes stomatoloģijā. Tā ir vienīgā zobārstniecības un mutes, sejas un žokļu ķirurģijas iestāde Latvijā, kas veic ne tikai izcilu klīnisko darbu, bet attīsta arī starptautiski novērtētu akadēmisko un zinātnisko darbību.

Vairāk par institūtu: http://www.stomatologijAs**stituts.lv

Leave a Comment