RTU aicina uz diskusiju par sieviešu lomu inženierzinātnēs

Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) 10.aprīlī notiks pasākums “Sievietes inženierzinātnēs Latvijā”, kurā zinātnieces uzstāsies ar priekšlasījumiem par sieviešu lomu inženierzinātnēs, bet noslēgumā notiks šai tēmai veltīta diskusija.

Pasākumu plkst. 10.00 ievadīs Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes (EEF) Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūta (VASSI) direktores profesores Dagnijas Blumbergas uzruna. Ar statistikas datiem par sievietēm inženierijā iepazīstinās RTU VASSI asociētā profesore Jūlija Gušča. RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Vispārīgās ķīmijas tehnoloģijas institūta vadošā pētniece Dagnija Loča stāstīs par sieviešu iespējām un izaicinājumiem inženierzinātnēs. Ziemeļvalstu Energoizpētes (Nordic Energy Research) vecākā padomniece Karina Barnholt Klepper analizēs sieviešu lomu enerģētikas jomā Ziemeļvalstīs. Uzrunu sadaļu noslēgs profesores D. Blumbergas referāts par radošuma lomu dzimumlīdztiesības ievērošanā un ilgtspējas nodrošināšanā.

Pasākuma otrajā daļā, kas sāksies plkst. 12.00, notiks diskusija un turpmākās rīcības modeļu apspriešana. Šīs sarunas mērķis ir turpināt Ziemeļvalstīs aizsākto diskusiju par sievietes lomu inženierijā un iespējām līdzvērtīgi piedalīties tās attīstībā.

Pasākums notiks Āzenes ielā 12/1, 607. telpā, un to rīko RTU EEF VASSI sadarbībā ar Ziemeļvalstu Informācijas centru. Prezentācijas notiks angļu valodā, bet diskusija – latviešu un angļu valodā.

Uz pasākumu aicināti visi interesenti, lai tajā piedalītos, iepriekš jāpiesakās, aizpildot anketu ej.uz/sievietes_inzenierija

Papildu informācija: rtu.lv

Leave a Comment