Sākta vēl nebijusi ziedošanas akcija “Katram bērnam ģimeni!”

Latvijā dzīvo gandrīz 900 bērnu, kuriem ģimeni aizstāj institūcija. Taču ikviens no viņiem ilgojas pēc sirds siltuma, pēc īstām mājām un ģimenes. Tāpēc Circle K Latvia un ģimeņu atbalsta kustība “Plecs” sāk vēl nebijušu ziedošanas akciju, aicinot ikvienu aizdomāties par savām iespējām mainīt kāda bērna dzīves ceļu. Jo tikai kopā, plecu pie pleca mēs varam panākt, lai Latvijā nebūtu nepieciešami bērnunami.

“Ik reizi, kad kāds bērns nokļūst mīlošā ģimenē, notiek brīnums. “Pleca” komanda to ir piedzīvojusi ne reizi vien, un tā ir vislielākā motivācija darboties tālāk. Sabiedrībā vēl joprojām pastāv uzskats, ka bērna uzņemšana ģimenē ir sarežģīta un birokrātijas pilna procedūra. Bet jau šobrīd ir panākts ļoti daudz, lai šo procesu atvieglotu. Vēl pirms gada Latvijas bērnunamos dzīvoja vairāk nekā 1200 bērnu, bet tagad viņu skaits sarucis par trešdaļu. Vēl ir gana daudz jādara, bet mēs patiešām ticam, ka visi kopā varam panākt, lai ikvienam Latvijas bērnam būtu iespēja izaugt ģimenē,” stāsta ģimeņu atbalsta kustības “Plecs” stratēģiskais vadītājs Jānis Erts.

Šobrīd tiek realizētas dažādas atbalsta aktivitātes, kuras īsā laikā uzrādījušas pozitīvus rezultātus, palīdzot gan ģimenēm, kas jau bērnus ir uzņēmušas, gan tām, kas vēl tikai plāno to darīt. Ļoti svarīgi ir ģimeņu un bērnu satikšanās pasākumi, kas notiek brīvā gaisotnē un ir daudz atbilstošāki bērnu vajadzībām. Arī ģimenes pēc šiem pasākumiem aktīvāk apsver domu par vairāku bērnu uzņemšanu. Būtiska ir arī ieviestā mentorprogramma, kas atbalsta ģimenes, lai nevienam bērnam nebūtu jāatgriežas bērnunamā.

Lai iesākto veiksmīgi turpinātu, ir nepieciešama finansiāla un informatīva palīdzība, tāpēc Circle K sāk vēl nebijušu ziedošanas akciju. Tajā cilvēkiem pirmo reizi ir iespēja izvēlēties: iegādāties kafiju par standarta cenu vai nedaudz dārgāku – īpašajā Labo nodomu krūzē, tādējādi ziedojot bērnus uzņemošo ģimeņu atbalstam. Kampaņas mērķis ir savākt 30 000 EUR.

“Novērtējam to, ko kustībai “Plecs” ir izdevies panākt, tāpēc ar prieku esam gatavi sadarboties cēla mērķa vārdā. Domājot par klienta vēlmēm, piedāvājam vairākas iespējas, kā iesaistīties labdarībā, piemēram, ziedot, iegādājoties karsto dzērienu savā termokrūzē. Ne mazāk būtiski ir tas, ka Circle K par katru pirkumu ziedos tādu pašu summu kā klients. Mēs ceram, ka ar šo akciju ne vien savāksim nepieciešamo summu, bet arī ļausim cilvēkiem aizdomāties par savām iespējām radīt satikšanās brīnumu, lai katram bērnam būtu ģimene,” saka Circle K Latvia izpilddirektore Gunta Jēkabsone.

Par kustību “Plecs”

“Plecs” ir kustība, kura strādā, lai ikvienam bērnam Latvijā būtu iespēja izaugt ģimenē, radot nepieciešamās pārmaiņas sistēmā, likumos un sabiedrībā. “Pleca” atbalsta programma uzņemošajām ģimenēm ik dienu sniedz emocionālu un praktisku atbalstu bērniem un vecākiem, kuri gatavojas vai jau ir uzņēmuši jaunu ģimenes locekli.

Par Circle K

Circle K Latvia ir vadošais ērtas iepirkšanās un degvielas mazumtirgotājs Latvijā, kas piedāvā augstākās kvalitātes produktus un nodrošina izcilu apkalpošanu. Circle K ir plašākais DUS tīkls Latvijā – 82 tirdzniecības vietas, no kurām 76 ir pilna servisa DUS (tostarp 14 franšīzes), 4 automātiskās uzpildes stacijas un 2 ērtas iepirkšanās veikali. Kā viens no pasaulē zināmākajiem degvielas un ērtas iepirkšanās veikalu zīmoliem Circle K ir pārstāvēts vairāk nekā 20 valstīs.

Leave a Comment