Salāti “Ziemassvētki”’: recepte efektīvam ēdienam, kas priecēs svētku galdu

Pagatavošanas metode:

Vispirms pagatavojam mērci. Lai to izdarītu, želatīnu pārlej ar ūdeni, ļauj uzbriest, tad izšķīdina jebkurā ērtā veidā (uzkarsējot uz plīts vai mikroviļņu krāsnī).

Bļodiņā ielej grieķu jogurtu un sāli pēc garšas. Pievieno izšķīdušo želatīnu, visu samaisa.

Cieti vārītas olas sadala baltumos un dzeltenumos. Sarīvē baltumus, pievieno nedaudz mērces un samaisa.

Kvadrātveida formu pārklāj ar pārtikas plēvi. Kā pirmo kārtu vienmērīgi izklājiet olu baltumus. Virspusē sarīvē dzeltenumus. No tomātiem izņem sēklas un sulu, mīkstumu sagriež mazos kubiņos. Nākamajā kārtā izklāj tomātus un pārlej ar mērci.

Lasi vēl: Ko uzdāvināt cilvēkam, kuram ir viss?

Vārītu vistas krūtiņu sagriež nelielos kubiņos vai sarīvē un izklāj nākamajā slānī. Pārliecinieties, ka vistas gaļa ir apsmērēta ar mērci. Marinētus gurķus sagriež mazos kubiņos vai sarīvē, izspiež lieko mitrumu caur sietiņu un izklāj gurķus nākamajā slānī, apsmērējot tos ar mērci.

Pēdējā kārta būs vārīti kartupeļi, kas sarīvēti uz lielas rīves. Kartupeļus apsmērē ar pārējo mērci, salātus pārklāj ar pārtikas plēvi un ieliek ledusskapī uz vismaz 4 stundām. Pirms pasniegšanas salātus apgriež uz servēšanas trauka un sagriež kvadrātiņos. Pēc vēlēšanās katru salātu porciju dekorē ar granātābolu sēklām.

 

 

Leave a Comment