Sapņu ķērājs – kas tas ir, kā tas palīdz un kur uzstādīt

Sibīrijas sapņu ķērājs

Daži cilvēki zina, ka sapņu ķērāji nav tikai indiešu izgudrojums. Sibīrijas tautu vidū ir zināmi ne tikai tamburīni un bungas, kas mums ir pazīstamas, bet arī ķērējs, kas ir līdzīgs talismanam. Viņu sauc par Kitgemu.

LASI ARĪ: 5 parastas lietas, kas jūsu dzīvē piesaistīs laimi

Kitgem ir tulkots no Korjakas valodas – Kamčatkas ļaudīm – kā “ēsma”. Kitgemam ir arī ciets pamats, kas ir pārklāts ar pavedieniem. Tajā pašā laikā, kitgema lietojums un tā aušanas metode atšķiras no parastā sapņu ķērēja.

Tā ir spirāle, kas veido spirāles, kas diametrā sašaurinās, tuvojoties centram. Kitgema vidū un stīpā parasti ir kažokādas. Tāpat kā sapņu ķērējs, „pareizajam” kitgemam jābūt izgatavotam no dabīgiem materiāliem.

Kitgems – šamāņu amulets. Tika uzskatīts, ka Kitgems palīdz komunicēt ar gariem, pamodina tā īpašniekā spēju sazināties ar citiem pasaules spēkiem. Viņš arī aizbaida prom murgus, turklāt viņš palīdz redzēt nākotni sapnī un iesaka pareizos lēmumus sarežģītās situācijās.

 

Arī interesanti! Izvēlieties sapņu ķērāju un uzzināsiet par sevi kaut ko visnotaļ svarīgu. Ļoti interesants tests! SPIED ŠEIT, lai izietu ātro testu! 

avots: dailyhoro

COMMENTS

Leave a Comment