Satraucoši! Vai miega trūkums var apdraudēt Tavu dzīvību?

Pētījumi ir atklājuši, ka miega trūkums ir saistīts ar diabēta un sirds slimību rašanos. Ja cilvēks nepavada pietiekami ilgu laiku miegā, tad pāragra mirstības iespēja palielinās par 12%. Lielākā riska grupa ir tieši pusmūža cilvēki no 40-60 gadu vecumam.

Šajā vecuma grupā cilvēki lielākoties aizmirst pienācīgi parūpēties par savu veselību, jo koncentrējas uz savu bērnu vai vecāku Vese***as problēmām. Tieši šis ir tas vecums, kad ir jāpievērš lielāka rūpība veselīgai ēšanai, smēķēšanas atmešanai un ilgāku miega stundu nodrošināšanai.

Miega trūkums var novest tevi pie došanās mūžīgajā miegā daudz agrāk, nekā to gribētos. Jo tu mazāk guli, jo lielāka ir iespējamība iedzīvoties sirds slimībās un svara pieaugumā, kas noved pie aptaukošanās.

Cilvēki, kuri guļ mazāk nekā 6 stundas diennaktī, palielina iespēju pāragri nomirt par 12%. Miega trūkums traucē organisma hormonu darbību, kuri regulē mūsu apetīti un ļauj mums saprast, kad mēs esam paēduši, lai konstanti nepārēstos.

Modernais dzīvesstils ir kā spridzeklis ar laika degli mūsu dzīvībām, jo organismam ir grūti funkcionēt, kad došanās gulēt notiek vēlu, bet celšanās- agri. Mūsu miega kvalitāti ietekmē arī viedtālruņu un planšešu lietošana, kas apgrūtina aizmigšanu.

Laikam ejot, cilvēces miega ilgums samazinās. Cilvēkiem rodas vairāk pienākumu un rūpju, kas neļauj atslābt un ļauties tik ļoti nepieciešamajam miegam. Ja tu guli mazāk par 6 stundām, tā laikā organismā var izmainīties ap 700 gēniem, kuri var novest pie jaunu slimību rašanās.

Avots: dailymail.co.uk

Leave a Comment