Šī gada ziema būšot pati aukstākā 100 gadu laikā – saturamies!!

Zinātnieki, kuri pēta klimata pārmaiņas, nāca klajā ar šokējošu ziņu: šonedēļ Īrijā esot sasniegtas rekordzemas gaisa temperatūras. Septembrim un tām klimata zonām tā ir ļoti dīvaina parādība.

Tas viss nav saistāms ar klimata pārmaiņām – Zeme vienkārši ieiet jaunā klimatiskā ciklā.

Mums vairs nedraud tuvāko gadu laikā ziemas, kurās līs maigs lietutiņš un būs samērā silts. Būs gaidāms kas pilnīgi pretējs – aukstums un sals būs briesmīgs, turklāt tas iestāsies jau novembrī. Decembrī gaisa temperatūra stabili sāks krist zem -5 grādu atzīmes.

Šajā ziemā ir sagaidāma arī saules aktivitātes samazināšanās. Pēdējo reizi kas tāds bija sagaidāms pagājušā gadsimta 50-tajos gados. Arī sniegs būs pamatīgs.

Turklāt sniegs sagaidāms ne tikai Eiropā, kur pie tā jau ir pieraduši, bet arī Āzijā, kur vairākus gadus pēc kārtas sniegs nav redzēts.

Lasi vēl: Vislabākie ādas kopšanas padomi apkures sezonas laikam

Viens no uzticamākajiem klimatologiem, kurš sniedz šādas ziņas, ir Džeims Medens. Viņš silti iesaka izbaudīt vēl pēdējās siltās dienas, kuras mums ir šajā rudenī, jo jau oktobrī būs sagaidāms aukstums, kāds ir raksturīgs ļoti vēlam rudenim.

Lietus, sniegs, spēcīgs vējš, zemas temperatūras. Rezervējiet sev siltas drēbes un centieties mājvietu uzturēt siltumā. Ziema būs ilga,” tā mums stāsta eksperts.

Taču kas tieši pašlaik notiek?

Galvenais iemesls, kādēļ gaidāmā ziema būs tik barga, saistāms ar to, ka Klusajā okeānā krasi paaugstinās temperatūra. Temperatūra pēkšņi palielinājās par vienu grādu, radot virs Eiropas ledainas arktiskās gaisa masas.
Runājot daudz saprotamākā valodā, tuvākos pāris mēnešus aukstās gaisa masas pārklās teju visu Eiropu.

Janvārī un februārī mūsu platumu grādos sagaidāma apmēram -25 grādu temperatūra pēc Celsija.
Un jūs jau esat sagatavojušies šai ziemai?

Avots:

Leave a Comment