Siguldā sociālā uzņēmuma meistari darina garaušu rotu aizraujošam Zaķu skrējienam

Sadarbībā ar biedrības “Cerību spārni” sociālā uzņēmuma “Visi Var” čaklajiem meistariem – cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, Siguldā īpašā darbnīcā tapušas vairāk nekā 100 garaušu ausis, kuras ikvienam skriet gribētājam palīdzēs iejusties aizraujošajā Zaķu skrējiena atmosfērā. Atraktīvais Zaķu skrējiens 20. aprīlī plkst. 13.00 tradicionāli notiks posmā no Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma līdz Svētku laukumam un ar to tiks atklāts Šūpoļu festivāls. Veicot nelielo aizraujošā skrējiena distanci, ikviens skrējiena dalībnieks, sasniedzot finišu, varēs iesildīties Šūpoļu festivāla baudīšanai kopā ar novada olimpiešiem Andri un Juri Šiciem, Ināru Kivlenieku, Ullu Zirni un Martinu Dukuru, izcīnīt uzvaras olimpiskās olu kaujās un uzgrauzt pa sulīgam olimpiskā spēka burkānam!

Lieldienu laikā, no 20. līdz 22. aprīlim, Siguldā jau ceturto gadu notiks Latvijā vienīgais Šūpoļu festivāls, kuru atklās atraktīvs Zaķu skrējiens. Šūpoļu festivāls trīs dienu garumā aicinās izšūpoties 110 unikālās un neparastās mūziķu, mākslinieku, uzņēmēju un novadnieku ģimeņu radītās šūpolēs. Šogad šūpoļu radīšanā līdzdarbojušies arī grupas “Dziļi violets” mūziķi, dziedātāja Elza Rozentāle un “Valmiermuižas alus vēstniecība” Siguldā, savukārt reklāmas aģentūra “DDB Latvija”, izceļot Siguldas uzvaru nominācijā “Mīlētākā pilsēta Latvijā”, izveidojusi īpašas “Zīmolu topa” šūpoles. Daļa no šūpolēm izvietota Gaujas Nacionālā parka dabas takās, aicinot Lieldienu laikā doties nesteidzīgās pastaigās, baudot vizbuļu ziediem rotātu Gaujas senieleju. Šūpoļu festivāla laikā īpaša programma tiks veltīta ģimenēm ar bērniem, bet par pavasarīgu atmosfēru rūpēsies postfolkloras grupa “Daba San” un atraktīvie mūziķi no grupas “Zelta kniede”.

Šūpoļu festivāla maršrutā ir iekļautas arī šūpoles apmeklētājiem ratiņkrēslā, lai Lieldienu skaisto šūpošanās tradīciju varētu izbaudīt visi festivāla viesi.

Sociālā uzņēmuma “Visi Var” mērķis ir veicināt personu ar invaliditāti nodarbinātību, iedrošināt darboties un piedalīties ikdienas mazajās, bet svarīgajās un prieku nesošās aktivitātēs – iet uz darbu, radīt darinājumus, tā izpaužot savu radošumu un rūpību. Visi uzņēmumā radītie izstrādājumi ir 100% roku darbs, ko ar mīlestību gatavojuši cilvēki ar invaliditāti.

Aicinām pavadīt aizraujošas Lieldienu brīvdienas Siguldā!

Leave a Comment