Šīs lietas tevi var padarīt AKLU! Noteikti neesi pievērsis uzmanību #3!

Pāragra menopauze

Diemžēl menopauze ne tikai izraisa haosu ķermeņa temperatūrā un garastāvoklī, tā var ietekmēt arī redzi. Eksperti apgalvo, ka sievietēm, kurām iestājas menopauze, pastāv lielāks risks saslimt ar glaukomu – tā ir acu Sli**ba, kas sabojā acs optisko nervu, kas beigu beigās var novest pie akluma.

Tomēr trakākā situācijā ir sievietes, kurām menopauze iestājas ap 45 gadu vecumu – šajā laikā sievietei iespēja saslimt ar glaukomu palielinās 2,5 reizes.

Attēlu rezultāti vaicājumam “smoking”

Smēķēšana

Smēķētājiem pastāv divreiz lielāka makulas deģenerācijas iespēja nekā nesmēķētājiem. Tāpat smēķētājiem pastāv divreiz vai pat trīsreiz lielāks kataraktas risks (kas aizmiglo acs dabīgās lēcas).

Lasi vēl: Zinātnisks un vienkāršs veids, kā pārbaudīt savu redzi! Kādu skaitli tu saskati attēlā?!

Saule

Mīts ir patiess: tieša skatīšanās saulē var izraisīt aklumu. Kamēr dažiem cilvēkiem no skatīšanās saulē acs rētas sadzīst pašas no sevis, tā nenotiek visiem. Bet saule nav vienīgā, kas var izraisīt aklumu. Arī metināšanas liesmas ārstiem liek saķert galvas, jo skatīšanās šajās liesmās var novest pie acs lēcas lobīšanās un atslāņošanās.

Zāles

Vienmēr rūpīgi noskaidro, kādas zāles lieto – daudzām no tām ir dažādas blaknes, kas var iekļaut arī aklumu. Dažās zālēs ir vielas, kas laika gaitā var izraisīt aklumu, tādēļ pievērs uzmanību bieži lietotu zāļu blakusparādībām.

Attēlu rezultāti vaicājumam “contact lenses”

Kontaktlēcas

Daudzi cilvēki, kuri nēsā kontaktlēcas, bieži vien iet ar tām arī gulēt, tomēr to nevajadzētu padarīt par ieradumu. Gulēšana ar kontaktlēcām acīm var atņemt nepieciešamo skābekli, kas radzenei neļaus darboties. Ar laiku tiks “izslēgts” acs metabolisms, kas beigu beigās var novest pie akluma.

Avots: womenshealthmag.com

Leave a Comment