Šis 30 sekunžu tests var palīdzēt atklāt ādas vēzi!

Uz tavas rokas esošo dzimumzīmju skaits atspoguļo dzimumzīmju daudzumu uz tava ķermeņa, kā arī to, cik pakļauts tu esi melanomas attīstībai.

Kinga Koledžas zinātnieki ievāca datus par 3594 dvīnēm Lielbritānijā. Visu dāmu āda tika pārbaudīta-  izmeklējuma laikā tika ievākti dati par ādas tipu, matu un acu krāsu, vasarraibumiem, kā arī saskaitītas dzimumzīmes 17 ķermeņa daļās. Izrādījās, ka starp dzimumzīmju skaitu uz labās rokas un visa ķermeņa pastāv saistība. Sievietēm, uz kuru labās rokas ir vairāk nekā 11 dzimumzīmes, ir deviņas reizes lielāka iespēja, ka uz viņu ķermeņa kopā ir vairāk par 100 dzimumzīmēm – un jo vairāk dzimumzīmju, jo augstāks melanomas risks.

Zinātnieki apgalvo, ka, sasniedzot 11 dzimumzīmju robežu, risks pie katras nākamās dzimumzīmes palielinās par četriem procentiem. Pētījuma laikā apstiprinājās tas, ka rokas augšdelms un abas kājas labi atspoguļo to, cik daudz dzimumzīmju ir uz visa ķermeņa. Pētījuma autori teorijas apstiprināšanai izmantoja kāda cita projekta datus, kura gaitā arī nonāca pie tāda pat secinājuma.

Pēc ASV Dermatoloģijas akadēmijas informācijas, 74% gadījumu melanoma agrā stadijā tiek konstatēta kreisajā ķermeņa pusē. Bet Lielbritānijā melanomai biežāk bija pakļauta cilvēku labā ķermeņa puse, abos gadījumos var savilkt kopsakarības ar vadītāja atrašanās vietu automašīnā šajās valstīs.

Šis ir vērtīgs paņēmiens, ar kura palīdzību noteikt to, cik augsts ir tavs ādas vēža saslimšanas risks. Arī gadījumā, ja tas nešķiet augsts, ieteicams apmeklēt dermatologu reizi gadā, lai tiktu veikts ādas stāvokļa novērtējums. Dermatologs spēs novērtēt arī ādas laukumus, kurus tu pats nespēj aplūkot. Jāuzsver arī sauļošanās krēma uzklāšanas nozīme- ja atrodies saulē, neaizmirsti ieziesties ar SPF krēmu.

Avots: womenshealthmag.com

Leave a Comment