Šī recepte ir lieliski piemērota ja vēlaties ātri un viegli pagatavot saldu kārumu. Tas ir garantēts pūļa patīkams ēdiens!
Nepieciešamās sastāvdaļas:
2 ēdamkarotes gaiši brūnā cukura
2 ēdamkarotes pūdercukura
1/2 tējkarotes malta kanēļa
1/8 tējkarotes sāls
4 nogatavojušies dzeltenie persiki vai nektarīni, pārgriezti uz pusēm un izņemta kauliņa.
2 ēdamkarotes nesālīta sviesta – izkusis
8 kausiņi vaniļas saldējums – pasniegšanai
1.pagatavošanas solis:
Uzkarsējiet grillu līdz vidēji augstam karstumam, 400 °grādiem.
Notīriet un ieeļļojiet grilla režģus.
2.pagatavošanas solis:
Nelielā bļodiņā samaisiet brūno cukuru, kanēli un sāli. Atlieciet malā.
3.pagatavošanas solis:
Apsmērējiet persiku griezuma pusi ar izkausētu sviestu. Novietojiet persikus uz karstā grilla ar griezto pusi uz leju un cepiet 2 līdz 3 minūtes, līdz redzamas skaidras grilla pēdas. Grills visu laiku paliek uzkarsēts. Apgrieziet un cepiet persikus 2 minūtes ar griezto pusi uz augšu.
Lasi vēl: Mēness matu krāsošanas kalendārs 2025. gada janvārim
4.pagatavošanas solis:
Lai pasniegtu, uz šķīvja novietojiet grillētu persika pusi un, kamēr persiks vēl ir silts, uzkaisiet 1/2 ēdamkarotes brūnā cukura maisījuma. Virsū uzlieciet kausiņu vaniļas saldējuma. Pasniedziet un baudiet!
Ja persiki paliek pāri, tad tos var uzglabāt hermētiskā traukā ledusskapī līdz 3 dienām. Lai persikus uzsildītu, ievietojiet tos 350 °grādu cepeškrāsnī uz 10 minūtēm vai mikroviļņu krāsnī uz 1 minūti. Tie ir lieliski, ja tos pasniedz arī aukstus!