Šī neticami garšīgā zupa, kas Itālijā gatavota no sezonāliem dārzeņiem, noteikti iepriecinās jūs, jo tā ir diezgan viegla, bet vienlaikus ļoti barojoša un ar bagātīgu garšu
Itāļu ģimenēs ir diezgan izplatīts un ikdienišķs ēdiens, un to gatavo no sezonāliem dārzeņiem, kurus šajā laikā var atrast tirgū, tāpēc šai zupai nav noteikta sastāva, bet tomēr pastāv daži vispārīgi tās pagatavošanas noteikumi. Un, ja jūs nekad neesat gatavojuši šādu ēdienu, tad šajā receptē es jums labprāt pastāstīšu, kā to pagatavot.
Šeit mēs neizmantosim gaļu, bet ieliksim zupā daudz dārzeņu, un, lai tā būtu barojoša un uzturvielām bagāta, pievienosim pupiņas. Kopumā viss ir ļoti vienkārši, un garša ir pārsteidzoša, tāpēc šo zupu ar pupiņām droši var iekļaut ikdienas ēdienu sarakstā. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošanas apraksts:
Porciju skaits 4
Ielej katliņā 1,5 litrus ūdens un uzkarsē to uz uguns. Kad šķidrums uzvārīsies, iemet katliņā buljona kubiņus un visu maisa, līdz tie pilnībā izšķīst. Tagad ātri nomizo dārzeņus un sasmalcina tos. Kartupeļus un burkānus sagriež mazos kubiņos, sīpolu sasmalcina, bet pupiņas notecina un noskalo.
Arī °kāpostus sagriež palielos kubiņos, seleriju sasmalcina smalki. Man nebija pie rokas selerijas un es to aizstāju ar pētersīļiem un izdevās garšīgi. Sasmalcina svaigus garšaugus, sagriež tomātus mazos gabaliņos, nomizo ķiplokus. Daļu pupiņu atstāj veselu, bet pusi sasmalcina ar speciālu ierīci vai blenderī.
Kad kubiņi ūdenī izšķīduši, katliņā liek kartupeļus, kabačus, burkānus, sīpolus, seleriju, pupiņas un ķiplokus. Ļauj zupai vārīties 40-50 minūtes. Desmit minūtes pirms zupas gatavības to sāli un piparus, pievieno tomātu un sasmalcinātus garšaugus.
Lasi vēl: “Slinkais deserts”, kad ātri nepieciešams pagatavot kaut ko saldu
Sastāvdaļas:
Kartupeļi 2 gab.
Sarkanais sīpols 1 gab.
Burkāni 2 gab.
Kāposti daudzums pēc izvēles (jo biezāku velies, jo vairāk liec)
Tomāts 1 gab.
Ķiploki 2 daiviņas
Selerijas kāti 1 gab. (var aizstāt ar pētersīļiem)
Konservētu balto pupiņu 300 g
Buljona kubs 2 gab.
Svaigi garšaugi 50 g
Melnie pipari, sāls pēc garšas
Olīveļļa 2 ēd.
Kad zupa ir gatava, ielej tajā 2 ēdamkarotes olīveļļas, samaisa un pasniedz. Labu pēc svētku apetīti! 😉