“Slinkais deserts”, kad ātri nepieciešams pagatavot kaut ko saldu

Ja jūsu viesi jau ir pie jūsu durvīm bet jums nav ar ko pacienāt, lieliski noderēs šī recepte

Vai arī esat vienkārši pārāk slinks, lai sāktu cept, bet vēlaties ko saldu pie tējas? Pastāv iespēja – pagatavot slinku kūku ar karameli. Es tās saucu par desertu steidzīgajiem. Tās patiešām tiek pagatavotas īsā laikā, un tās iznāk ļoti mīļas un apetīti rosinošas.

Svarīgākais šajā receptē ir pareizi pagatavot karameli. Gatavojiet kopā ar bērniem, ļaujiet viņiem saprast, ka ēdiena radīšanas process ir ne mazāk aizraujošs kā tā apēšana. precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Soli pa solim gatavošanas instrukcija

Vispirms jāsagatavo visgaršīgākā lieta – tā ir karamele. Cukuram, kas iepildīts katliņā (obligāti ar biezu dibenu), ielej ūdeni (20 mililitrus).
Vāra uz vidējas uguns, nemaisot, citādi cukurs var ātri kristalizēties. Kad cukurs sāk kļūt zeltains, sāk mierīgi maisīt.

Vai cukurs ir ieguvis dzintara krāsu? Ielieciet tajā mīksto sviestu un ātri samaisiet. Karamele ir gandrīz gatava – izslēdziet karstumu vai samaziniet to līdz minimumam.

Pievienojiet ne aukstu skābo krējumu un vēlreiz visu ātri samaisiet. Želatīnu izšķīdina ūdenī, kam jābūt aukstam. Iegūto karameli pārlej bļodā, nedaudz samaisa, lai atdzistu, un pievieno uzbriedušo želatīnu.

Atkausēto kārtainās mīklas izstrādājumu pārgriež uz pusēm un tad sagriež apmēram 3 cm platās strēmelēs.

No vienas kārtainās mīklas kārtas iegūst apmēram 14 porcijas. Dažiem cilvēkiem tas būs liels prieks, jo mīkla nav jāizveltnē. Liek gabaliņus uz cepšanas paplātes un liek cepties uz 15 minūtēm 180 grādu temperatūrā.

Lentes var arī apcept uz sausas pannas – līdz apbrūnē, zem vāka no abām pusēm. Taču uz pannas mīkla neizcepsies tik labi kā cepeškrāsnī.
Karamele ir sabiezējusi. Katru gatavotās mīklas strēmelīti tajā iemērcam vai vienkārši ar karoti uzsmērējam karameli uz izceptajām šķēlītēm.

Dekorējam, pārkaisot ar riekstiem un, ja vēlamies, pārlejam ar izkausētu mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē pagatavotu šokolādi.
Lēnās kūkas ir gatavas! Tās var pagatavot pat bērns, tāpēc ir labi, ja saldētavā vienmēr ir gatavā mīkla. Es to iegādājos vienmēr vairuma un izņemu, kad nav laika iet uz veikalu.

Lasi vēl: Vecgada vakars bez steigas jeb viegli pagatavojami ēdieni svētku galdam

Sastāvdaļas:

cukurs – 100 g
ūdens (cukuram) – 20 ml
sviests – 20 g
20% svaigas skāba krējuma – 100 g
želatīns – 1 tējkarote
ūdens (želatīnam) – 1 ēd.k
gatava kārtainā mīkla – 400 g
valrieksti (vai citi rieksti) – 20 g
Šokolādes šķēle (rūgtā vai piena) – 1 gabaliņš

Apetīti rosinošs deserts ir gatavs. Skaisti! Jauku tējas ballīti!

Leave a Comment