Pagatavo mājas apstākļos šo gardo kukurūzu, jo tā ir salda un pārklāta ar karameli. Šī kukurūza noteikti iederēsies skatoties kādu filmu, seriālu – tas laiks ir paredzēts tikai priekš Tevis, tāpēc izbaudi!
Nepieciešamās sastāvdaļas:
4 līdz 5 ceturtdaļas popkorna
2 tasītes brūnā cukura
1 glāze nesālīta sviesta
1/2 glāzes tumša kukurūzas sīrupa
1 ēdamkarote melases jeb cukura aizvietotājs
1 tējkarote sāls
1/2 tējkarotes cepamās sodas
2 tasītes sālītu zemesriekstu
Pirmais pagatavošanas solis:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 225 °grādiem.
Otrais pagatavošanas solis:
Pārber gatavo popkornu citā bļodā, lai izņemtu neizsprāgušos kodolus. Lielajā cepamajā pannā ievieto jau gatavo popkornu.
Trešais pagatavošanas solis:
Samaisi brūno cukuru, sviestu, kukurūzas sīrupu, melasi un sāli 2 ceturtdaļu katliņā. 2-litru katliņā vāri uz vidējas uguns, laiku pa laikam maisot, līdz maisījums pilnībā uzvārīsies.
Ceturtais pagatavošanas solis:
Piestiprini pie katla konfekšu termometru.
Turpini vārīt, laiku pa laikam maisot, līdz konfekšu termometrs sasniedz 250 ° grādus vai arī neliels daudzums maisījuma, kas iemests ledus ūdenī, veido cietu bumbu (apmēram 12 līdz 14 minūtes).
Lasi vēl: Bērni būs sajūsmā, pagatavojiet kopā šokolādes apelsīnu keksiņus
Piektais pagatavošanas solis:
Kad pievienosi cepamo sodu, karamele nedaudz uzpūtīsies un kļūs gaišāka.
Sestais pagatavošanas solis:
Uzmanīgi ielej karameli popkornā, kas atrodas lielajā cepamajā pannā. (Ja vēlies, lai popkornam pievienotos zemesrieksti, šajā brīdī pārkaisi sālītos zemesriekstus pār karameļu mērci.)
Ar koka karoti maisi līdz popkorns ir pārklāts. (Esi uzmanīgs, lai karamele nepieskartos tev – tā ir ļoti karsta).
Septītais pagatavošanas solis:
Ievieto popkornu cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.
Izņem no cepeškrāsns un samaisi, lai popkorns vienmērīgāk pārklājas ar karameļu mērci.
Ievieto atpakaļ cepeškrāsnī. Turpini gatavot vēl 20 minūtes.
Astotais pagatavošanas solis:
Uzreiz izklāj karameļu kukurūzu uz pergamenta papīra vai silikona paklājiņa.
Ļauj pilnībā atdzist. Sadali kumosiņos.
Uzglabāt cieši nosegtā traukā.