Pasta Alla carbonara, kas pagatavota pēc carbonari metodes, iespējams, ir slavenākā itāļu makaronu mērce. Un ne tikai spageti, bet arī citi veidi
Mēģiniet pagatavot gnocchi carbonara mērcē – tā ir īsta fantāzija. Klasiskā recepte ietver tikai trīs sastāvdaļas: sālītas, sausi kaltētas cūkgaļas guanciale, olas un rīvētu sieru. (Pecorino Romano un Parmigiano Reggiano).
Krējums, ķiploki un sīpoli ir papildu, bet ne obligāti garšas akcenti, pret kuru lietošanu pašiem itāļiem gan nav iebildumu. Visās pavārgrāmatās ir aprakstīta aptuveni viena un tā pati spageti carbonara recepte: pagatavot jēlo mērci no olām un siera; kausēt taukus no cūkgaļas; vāra spageti;
Pievienojiet mērci karstajiem makaroniem un labi samaisiet. Vienīgā pamanāmā atšķirība starp receptēm ir sastāvdaļu, īpaši olu un siera, kvantitatīvajā attiecībā. Tā ir panākumu atslēga.
Siers:
Romā viņi izmanto Pecorino Romano. Šis ir izturēts siers, kas izgatavots no aitas piena. Pecorino mērce var būt pārāk stipra. Mēģiniet sajaukt ceturtdaļu tases Pecorino ar trīs ceturtdaļām tases Parmigiano Reggiano.
Cūkgaļa:
Romā carbonara parasti gatavo ar sālītu cūkgaļas vaigu guanciale vai pancetta. Bet jūs varat izmantot jebkuru bekonu vai krūtiņu, ko varat iegādāties. Cep plānas šķēles līdz kraukšķīgai un pievieno mērcei pirms sajaukšanas ar makaroniem.
PĀRBAUDĪTA RECEPTE:
Sastāvdaļas:
Spageti 400 g
krūtiņa vai pancetta 200 g
olas 4 gab.
Pecorino siers 50 g
sviests 2 ēd.k.
ķiploki – 2 krustnagliņas
makaronu ūdens 1 glāze (kurā tika vārīti makaroni)
Sāls un malti pipari pēc garšas
Lasi vēl: Bērnudārza pavāre atrada vecu ēdienkarti no 1989.gada un pagatavoja slaveno biezpiena sacepumu
Pagatavošana:
Cūkgaļu sagriež plānās šķēlēs un apcep uz sausas pannas. Pievieno ķiplokus. Vāra uz vidējas uguns 10 minūtes, līdz tauki neizkusīs. Izņemiet ķiplokus. Pagatavojiet spageti saskaņā ar iepakojuma norādījumiem līdz al dente stāvoklis. Sakuļ 3 dzeltenumus un 1 olu. Olām pievieno rīvētu sieru un samaisa. Pievienojiet makaronus karstajai pannai ar bekonu, noslēdziet uguni, ielejiet siera un olu maisījumu, karsto buljonu no makaroniem un labi samaisiet.
Pasniedz nekavējoties! Esiet uzmanīgi ar sāli un pipariem: cūkgaļā un sierā ir daudz sāls, un pecorino ir ļoti ass siers. Lai sāls un pipari ir ar jums! (Man ļoti patīk šis teiciens:)
[…] Smalkas nianses, kuras būtu jāzina, lai pagatavotu perfektu slaveno Alla karbonara […]