Šodien mūžībā devusies muzikoloģe un slavena tautas mākslinieka sieva: “Visai komandai tas ir milzīgs, neatgriezenisks zaudējums”

Mirusi Lielā Krievijas simfoniskā orķestra mākslinieciskā vadītāja vietniece Olga Dobrokhotova. 

Muzikoloģe, P.I. vārdā nosauktā Lielā simfoniskā orķestra (BSO) mākslinieciskā direktora vietniece. Čaikovska Olga Dobrokhotova. 19. jūnijā 87 gadu vecumā nomira PSRS Tautas mākslinieka, diriģenta Vladimira Fedosejeva sieva.

Kā norādīts preses dienestā, viņa aizgāja mūžībā šodien. “Visai komandai tas ir milzīgs, neatgriezenisks zaudējums,” viņi teica.

Lasi vēl: Diemžēl mūžībā devies atpazīstams reperis: ”Uz brīdi likās, ka viss beigsies labi, taču tomēr..”

<p>Обложка © <a href="https://www.classicalmusicnews.ru/news/olga-dobrokhotova-passed/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">ClassicalMusicNews.Ru</a></p>

Olga Dobrokhotova dzimusi 1935. gadā Maskavā. Viņa studēja Maskavas konservatorijas Akadēmiskajā mūzikas koledžā. Turklāt viņa absolvējusi Lomonosova Maskavas Valsts universitāti, iegūstot literatūras kritikas grādu.

1967. gadā Dobrokhotova kļuva par komentētāju un arī apprecējās ar Vladimiru Fedosejevu. Pēc tam viņa bija PSRS Centrālās televīzijas Galvenās Mūzikas programmu redakcijas galvenās redaktores vietniece. Tāpat no 1957. līdz 1992. gadam viņa strādāja par Mūzikas radio apraides Galvenās redakcijas redaktori PSRS Ministru padomes Valsts radio apraides un televīzijas komitejā.

Leave a Comment