Sulīgā gaļa cepeškrāsnī ar perfektu marinādi, kuras noslēpums slēpjas bērnu ābolu biezenītī

Saka – tikai vīrietis var pagatavot patiesi gardu gaļu. Tā nav taisnība – meitenes, arī jums viss izdosies, galvenais ir zināt šos gatavošanas noslēpumus

Un tagad mēs ar jums dalīsimies ar lielisku recepti mājās cepeškrāsnī gatavotai gaļai, kas izdodas vienkārši fantastiska. Galvenais ir… ābolu biezenītis marinādē. Jā, dīvainā kārtā, viņā viss “pikantums”! Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Gatavošanas instrukcija soli pa solim:

1.Ja jums ir muguras gabals, tad sagrieziet to locītavās (bet nešķeliet līdz galam atsevišķos steikos, gaļai jāpaliek vienam gabalam, lai tā būtu sulīga).
2.Sagatavosim marinādi. Ieberiet traukā sāli, pievienojiet smalki sagrieztu vai sarīvētu ingveru, sojas mērci, piparus, pievienojiet rozmarīnu (ja vēlaties) un papriku (labāk kūpinātu papriku). Un – uzmanība – slepenā sastāvdaļa: ābolu biezenis.

3.Jūs varat izcept pāris ābolu un iztrīt tos caur sietu, bet labāk un vienkāršāk ir nopirkt veikalā gatavas bērnu pārtikas burciņas. Visu sajauc, un marināde ir gatava.
4.Pārlejiet ar to traukā ievietoto gaļu un kārtīgi nosmērējiet gabalu ar mūsu super mērci – no visām pusēm. Jo ilgāk cūkgaļa atradīsies marinādē, jo garšīgāka tā būs. Ja laiks atļauj, labāk gaļu ievietot ledusskapī uz 24 stundām.


5.Pirms gatavošanas marinēto gabalu ievietojam cepšanas formā un pārklājam ar foliju. Cep 200 grādu temperatūrā 60 minūtes. Tad noņemam foliju. Apgriež gaļu. Liekam atpakaļ cepeškrāsnī – bez folijas – uz 20 minūtēm: lai cūkgaļa “apzeltē” un parāda mums savu neaizmirstamo garozu.

6.Un tagad garoziņa mūs jau priecē, garša ir neaizmirstama un tik valdzinoša, ka visas domas aiziet no galvas un koncentrējas tikai uz to, ka steidzami jānogaršo vismaz gabaliņš burvīgās gaļas. Izņemiet to no cepeškrāsns.

7.Cūkgaļu nedrīkst pārcept, lai tā nezaudētu sulīgumu. Pēc stundas un 20 minūtēm tai jābūt pilnībā gatavai (pārbaudiet to, iedurt ar nazi, ja sulā ir sarkanums, lieciet gaļu vēl cepties).

Lasi vēl: Mana stādīšanas metode – es tā audzēju jau 5 gadus, saknes ir spēcīgas, garas, un stādi nekad neizstīdzē

Sastāvdaļas:

gaļa (cūkgaļa, vistas gaļa, liellopu gaļa) – 2,5 kg
Marinādei:
sāls (smalka) – 3 tējk.
ingvera sakne (ja nepatīk, ņemiet ķiploku) – 70 g
sojas mērce – 150 ml
paprika – 1 ēd.k.
svaigi malti pipari – pēc garšas
rozmarīns – pēc vēlēšanās
ābolu biezenis (ērtāk ir izmantot bērnu pārtikas burciņas) – 300 g

Tā ir tik garšīga un maiga! Šī ir viena no labākajām marinādēm, vai piekrītat? Izmēģiniet un pārliecināties. Lai labi garšo!

Leave a Comment