Sulīgas un perfektas siera smalkmaizītes

Tie ir pārlieti ar slepeno mērci, salātiem, tomātiem un marinētiem gurķiem.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

1/2 tases sasmalcināta asā Čedaras siera

1/2 glāzes sasmalcināta siera

1/2 glāzes ūdens

1/4 glāze nesālīta sviesta – sagriezts šķēlītēs

1/2 tējkarotes sāls

1/2 glāzes universālo miltu

1 šķipsniņa kajēnas piparu

1/2 tējkarotes svaigi maltu melno piparu

2 lielas olas

Slepenā mērce

6 ēdamkarotes majonēzes

3 ēdamkarotes kečupa

3 ēdamkarotes sinepju

Maizīšu sastāvdaļas

1 1/2 maltas liellopu gaļas

sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas

6 ķiršu tomāti, sagriezti 4 šķēlītēs katrā

12 maizes un sviesta marinētu marinētu marinētu dārzeņu šķēlītes

romiešu salātu lapas

Pirmais pagatavošanas solis:

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 450 grādiem. Izklājiet cepšanas loksni ar silikona cepamo paplāti. Nelielā bļodiņā samaisiet parasto sieru un Čedaras sieru, lai tos apvienotu – atlieciet malā.

Otrais pagatavošanas solis:

Katliņā sajauciet ūdeni, sviestu un sāli, uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai. Samaziniet temperatūru līdz vidējam un ar koka karoti iemaisiet miltus sviesta maisījumā, līdz izveidojas mīkla. Šajā brīdī uz pannas dibena izveidosies plēve. Turpiniet gatavot vēl vismaz 1 minūti, pēc iespējas noskrāpējot plēvi. Izslēdziet karstumu, turpiniet strauji maisīt mīklu, no mīklas izdalītajam mitrumam vajadzētu “attaukot” pannu un lielāko daļu plēves iestrādāt mīklā. Pārvietojiet mīklu bļodā, lai atdzistu, lai tā ir silta, bet ne karsta (5 līdz 10 minūtes).

Lasi vēl: Mājās pagatavoti makaroni ar lielisku salikumu gatavi vien 20 minūtēs

Trešais pagatavošanas solis:

Atdzesētajā mīklā iemaisiet 1 olu, piparus, līdz ola ir pilnībā iejaukta – maisījums atdalīsies, bet turpiniet enerģiski maisīt. Pievienojiet atlikušo olu un maisiet, līdz tā ir pilnībā iejaukta mīklā. Ielieciet pusi siera maisījuma.

Ceturtais pagatavošanas solis:

Ar nelielu lāpstiņu uz sagatavotās cepšanas loksnes uzberiet 12 vienādas mīklas bumbiņas. Katru no tām papildiniet ar vienādu daudzumu atlikušā siera.

Piektais pagatavošanas solis:

Ievietojiet uzkarsētas cepeškrāsns centrā, kur ir 235 grādi, tūlīt samaziniet temperatūru līdz 190 grādi un cepiet, līdz mīklas uzpūšas un kļūst zeltaini brūnas, apmēram 35 minūtes. Atdzesējiet uz pannas 3 līdz 4 minūtes, pēc tam izņemiet maizītes uz stiepļu režģa, lai pilnībā atdzistu (apmēram 10 minūtes).

Sestais pagatavošanas solis:

Lai pagatavotu slepeno mērci, nelielā bļodiņā sajauciet majonēzi, kečupu un sinepes, nolieciet malā.

Septītais pagatavošanas solis:

Lai pagatavotu gaļu – liellopa gaļu sadaliet 12 bumbiņās un pēc tam izspiediet 1/4 cm biezos pīrādziņos. No abām pusēm pievienojiet sāli un piparus. Gatavojiet pannā uz vidēji augstas uguns, līdz uz apakšas izveidojas laba garoziņa – 2 līdz 3 minūtes. Apgrieziet pīrādziņus un cepiet, līdz no gaļas virspuses sāk tecēt sula, 2 līdz 3 minūtes, lai iegūtu vidēji mīkstu gaļu. Pirms bļodiņu salikšanas ļaujiet atpūsties 2 līdz 3 minūtes.

Sagrieziet pīrādziņus šķēlēs kā bulciņas un katru pārlejiet ar 1 ēdamkaroti slepenās mērces. Virspusē ielieciet burgeru, marinētu gurķi, tomātu un salātu lapas,  pasniedziet.

 

Leave a Comment