Superviegla kūkas recepte: Tarte ar laima un avokado krēmu

Sastāvdaļas

Pamatnei:

1/4 glāzes kokosriekstu skaidiņu

1/2 glāze sagrieztu pekanriekstu

1/2 glāze vīģes

1-2 tējkarote laima miziņas

šķipsniņa sāls

Krēmam:

2 avokado

1/4 glāze svaigi spiestas laima sulas

1/4 glāzes šķidra medus vai agaves nektāra

1 tējkarote kokosriekstu sviesta

1 tējkarote laima miziņas 

Kā gatavot:

Sastāvdaļas pamatnei sablenderē, līdz vīģes pārvēršas lipīgā masā, kas satur kopā riekstus, kokosriekstu pārlas un visu pārējo. Pārliekiet masu cepamajā formā un nolīdziniet virsmu. Ieliekiet saldētavā, kamēr taisāt krēmu.

Avokado, laima sula, medus, kokosriekstu pārslas un laima miziņu arī samaļ blenderī ar lielu ātrumu, lai izveidotos vienmērīga masa, līdzīga krēmam.

Izņemiet no saldētavas pamatni un pārlejiet to ar krēmu. Nolīdziniet augšpusi un ielieciet ledusskapī, kā minimums, uz divām stundām, bet vislabāk – uz visu nakti. Pirms pasniegšanas ļaujiet tartei pastāvēt 15 minūtes siltumā, pēc tam sagrieziet gabaliņos.

Neapēsto glabājiet saldētavā, lai tarte nezaudētu formu.

Avots: Gazeta.ru

 

aLA

Leave a Comment