Suvenīri, kurus ir nevēlams iegādāties tūristiem

Mēs veltām šo rakstu ceļotājiem, kuri katru reizi, atrodoties jebkurā valstī, obligāti iegādāsies kādu suvenīru. Diemžēl tikai informēti cilvēki zina, ka šādās lietās ļaunums var slēpties.

Īpaši bīstamas lietas ir no Āfrikas valstīm, ieskaitot Ēģipti, Āziju, Indiju, Japānu, Ķīnu. Piesardzīgam ir jābūt gan ar rūpnīcas, gan ar roku ražotiem suvenīru produktiem, kurus saņemat kā dāvanu.

Ieteikums: atsakieties iegādāties suvenīru ar burvju simboliem un zīmējumiem.

Akmeņi un gliemežvāki

Ja plānojat iegādāties suvenīru, kas ir daļa no dabas (olis vai gliemežvāks), vispirms lūdziet atļauju dabas gariem, kas aizsargā noteikto vietu. Jums tiks dota kāda zīme, kas jums tiek dota atļauja. Varbūt pēkšņi lapas sakustās vai čab, vai saule paspīd starp mākoņiem … Ja ir pēkšņa spēcīga vēja brāzma … labāk ir atteikties no dabiskā suvenīra. Pretējā gadījumā dabas gari agrāk vai vēlāk atriebsies par jūsu nežēlīgo attieksmi pret viņiem.

Lasīt arī: Kas tad īsti ir astroloģija?

Austrālijā Uluru kalns cieš no tūristu “reidiem”, no kuriem katrs atdala gabalu tā, atmiņām. Starp šīs valsts viesiem, reti kurš cilvēks zina, ka šis orientieris kalpo aborigēniem par garu pielūgsmes vietu. Tādēļ apmeklētāji tiek brīdināti, ka no svētnīcas, gabala ņemšana, gan no ētikas, gan no mistiskā viedokļa nav pieņemama. Tikai daži cilvēki tajā ieklausās. Tā rezultātā apmēram trīs desmitgades tūkstošiem akmeņu tika nosūtīti atpakaļ pa pastu. Tā iemesls ir tas, ka svēta kalna gabalu īpašnieku dzīve kļuva nepanesama.

Turpiniet lasīt nākamajā lapā….

COMMENTS

Leave a Comment