Cilvēki kanēli sauc par “noskaņojuma garšvielu”, jo tā sasilda un uzjautrina.
- Stimulē smadzeņu darbību. Palīdz cīnīties ar depresiju un galvas sāpēm.
- Noderīga sirdij. Palīdz cīnīties ar taukiem, kas nonākuši organismā, tāpēc labāk nelieto produktus, kas satur taukus, jo tie var kaitēt sirdij.
- Palīdz notievēt. Regulē cukura līmeni asinīs, bet tas spēlē lielu lomu zaudējot svaru. Varbūt tu uzreiz to nepamanīsi, bet ar laiku tikai.
- Uzlabo gremošanas sistēmu. Palīdz cīnīties ar hroniskām vēdera saslimšanām. Kanēli vari pievienot zupām.
- Kāvē vēža parādīšanos. Neļauj attīstīties vēža šūnām. Tāpēc nedaudz pievieno kafijā kanēli – tā sevi pasargāsi no vēža.
- Uzlabojas garastāvoklis. Samazina sāpes mēnešreižu laikā, līdz ar to tavs garastāvoklis arī uzlabojas, jo nav jūtamas sāpes.
- Stiprina smaganas. Kanēlis satur antibakteriālas spējas, palīdz stiprināt smaganas un aizsargā zobu emalju. Kā arī sniedz svaigu elpu, tieši tāpēc kanēli pievieno ledenēm, mutes skalojamajiem līdzekļiem un košļāmajām gumijām.
- Uzlabo ādas stāvokli. Palīdz noņemt zilos riņķus un apsārtumus, kā arī palīdz treknai un problemātiskai ādai. Tieši tāpēc kanēli izmanto masāžās.
Avots: www.pixy.ru