Taisnība pastāv! Māte, kura brutāli spīdzināja savu dēlu, līdz viņš nomira, izdarījusi pašnāvību cietumā

1B1BF866000005DC-0-image-a-3_1436891902308
Daniela māte

Māte, kurai tika piespriests mūža ieslodzījums, par sava četrus gadus vecā dēla spīdzināšanu un badināšanu, atņēma sev dzīvību vienu dienu pirms viņas dēlam būtu palikuši 8 gadi.

Divdesmit deviņus gadus vecajai Magdalēnai Lukzakai un bērna audžu tēvam, trīsdesmit četrus gadus vecajam Mariusam Krezolekam, tika piespriests cietumsods par Daniela Pelkas nonāvēšanu 2012. gada martā.

Abi tika ieslodzīti kā minimums uz 30 gadiem, pēc tam,kad tiesa uzzināja, ka bērns tika sists līdz Nā*ei, iepriekš badināts un pāris pret viņu slikti izturējies.

Ieslodzījuma vietas informatīvie avoti vēsta, ka Lukzaka atņēmusi sev dzīvību Fostonas cietumā, Derbīšīrā, vienu dienu pirms viņas dēlam būtu palikuši 8 gadi.

„Šobrīd neizskatās, ka viņas kamerā būtu noticis kaut kas aizdomīgs, vai kāds cits būtu vainojams viņas nāvē,” saka cietuma uzraugi.

Tieslietu ministrija apstiprināja bērna mātes nāvi, kas iestājusies sieviešu cietumā, Derbīšīrā.

Sieviete tika atrasta mirusi savā kamerā, plkst. 7:15. Tika piemetināts, ka paramediķi apmeklējuši notikuma vietu un konstatējuši Nā*es iestāšanos.

Daniels, kas izskatījās pēc bada cietēja, viņš bija spiests meklēt ēdiena paliekas bērnudārza miskastēs un zagt ēdienu no citiem bērniem, lai izdzīvotu.

Par spīti tam, ka viņš svēra tikai 10 kilogramus un pacieta sešu mēnešus ilgušu vardarbību, viņa stāvokli ignorēja vairākas aģentūras, vainu noveļot uz pārlieku aizņemtajiem darbiniekiem un atskaišu neesamību.

Krezoleks un Lukzaka ar varu baroja bērnam sāli, sistemātiski viņu badināja un ieslēdza viņu mazā istabā, viņu mājā, Koventrijā, Vestmidlendā, kur viņš gulēja uz apurinēta matrača.

Lai sodītu bērnu par ēdiena prasīšanu, viņš tika turēts aukstā vannā, līdz noģība.

Tiesas prāvas laikā, atklājās, ka Daniels saņēma sitienu pa galvu un tika pamests uz miršanu, kas ilga 33 stundas, kamēr pāris mēģināja noslēpt pāridarījuma pēdas.

Kad viņi beidzot piezvanīja ātrajai palīdzībai, zēnu aizveda uz Slim**cu, kur tika konstatēts, ka viņš ir Mir*s. Zēns bija ārkārtīgi tievs, viņš svēra tikai 10 kilogramus, savukārt, viņam šajā vecumā būtu jāsver par 7 kilogramiem vairāk.

Pāris, kas nāk no Polijas, tiesas prāvā vainu par zēna savainošanu novēla viens uz otru.

Lukzaka neizrādīja nekādas emocijas, kad viņai tika piespriests mūža ieslodzījums, tāpat kā Daniela patēvam Krezolekam.

2A87191F00000578-3161181-image-m-6_1436908489500
Lukzaka un Krezoleks

Notiesājot bērna māti, tiesnese Laura Koksa teica, ka četrus gadus vecais bērns apzināti tika pakļauts pieaugošai un neizprotamas pakāpes brutalitātei.

Tiesnese piemetināja: „Tiesas prāvas laikā atklājās neiedomājama brutalitāte un cietsirdība ar ko daudzu mēnešu garumā saskārās Daniels. Viņš tika pakļauts briesmīgai spīdzināšanai un bezjūtīgai attieksmei pret sāpēm un mocībām. ”

„Atkal un atkal, labi apzinoties, ko jūs nodarāt viņam, jūs apzināti melojot slēpāt savu patieso izturēšanos no varas iestādēm, lai tās neatklātu Daniela gaužām bēdīgo stāvokli. ”

„Jūsu vardarbības kampaņa, kā tas ļoti precīzi tiek apzīmēts vārdiem, rezultējās ar smagu sitienu vai sitieniem pa galvu, kas bērnu nogalināja. ”

„Viņš bija tikai četrus ar pusi gadus vecs.”

„Jūs abi esat pārkāpuši jebkuras uzticēšanās robežas starp vecākiem un mazu bērnu, kuram ir tiesības uz aizsardzību, mīlestību un rūpēm.”

„Šis uzticības pārkāpums, Magdalēna Lukzaka, nav nekādā vaidā samierināms, jums kā mātei savam dēlam būtu jāveltī mīloša gādība.”

Decembrī trīs apelācijas tiesas tiesneši noraidīja visas pāra prasības.

Tiesa noraidīja Krezoleka prasību atcelt viņa notiesāšanu par Slep**vību, kā arī abu apsūdzēto prasības saīsināt pārlieku ilgo cietumsodu.

 

Avots:dailymail.co.uk

COMMENTS

  • <cite class="fn">lieciniece</cite>

    Taču Latvijā par identisku nodarījumu bērnam, kas beidzās ar bērna nāvi, abi vecāki saņēma nosacītus 3 gadus, pat uz gadu neielika cietumā…

  • <cite class="fn">Sviets</cite>

    Pilnigs sviests kas te uzrakstits , Dzivoju Anglija zinu ko te pa zinam rada . Mate izlikas kad berns pazudis nekadus atros nesauca un ne gadi nekas te nau pareizi uzrakstits tik cik vinu bildes . Pilnigs sacerejums . Zel par tadu mati kas nogalina savu bernu un izliekas ka pa nakti pazudis .Vina bija daudzbernu mate .

Leave a Comment