Tas, ko redzat tualetē, var daudz pastāstīt par jūsu veselību. Un šīs 12 slimības nav izņēmums!

Mums nav pieņemts runāt par tualetes apmeklēšanu. Jebkāda pieminēšana par ķermeņa izdalījumiem izraisa samulsumu sarunu biedrā un kodīgus jokus. Diemžēl daudzi ir aizmirsuši, ka caur ekskrēcijas sistēmu organisms sūta signālus par gaidāmo slimību. Ja jūs tos ignorējat, jūs riskējat palaist garām nopietnu problēmu: gremošanas traucējumus , infekciju un pat vēzi.

Zarnu slimības pazīmes

Vai esat kādreiz analizējis savus izkārnījumus? Pat pretīgā forma un krāsa ļauj savlaicīgi diagnosticēt un novērst nopietnas slimības. Jebkura novirze no normas, tādu piemaisījumu parādīšanās, kuriem nevajadzētu pastāvēt, nepieciešama tūlītēja medicīniska iejaukšanās.

Mēsstingri iesakām tualetē samazināt ātrumu un skatīties uz leju. Jūsu izkārnījumu īpašības parādīs, cik veselīgs ir jūsu gremošanas trakts un kam jāpievērš uzmanība.

Lasi arī: 5 veselīgi rīta paradumi, kas mainīs tavu dzīvi

Lasi arī: 10 sapņi, kurus nedrīkst ignorēt: tie brīdina par liktenīgām pārmaiņām

Cilvēka izkārnījumu formu medicīnisko klasifikāciju 1997. gadā izstrādāja Maijers Heitons no Bristoles universitātes Apvienotajā Karalistē. Šī tabula tiek uzskatīta par labāko līdzekli zarnu darbības traucējumu pašdiagnostikai. Tas atvieglo ārsta darbu, kurš nosaka diagnozi, pamatojoties uz atsevišķiem simptomiem. Daudzi pacienti kautrējas runāt par problēmu un nosaukt lietas īstajos vārdos. Un, izmantojot tabulu, ir daudz vieglāk norādīt zarnu kustības veidu un pastāstīt par to ārstam.

3. un 4. izkārnījumu tips tiek uzskatīts par ideālu, 1.–2. tips raksturo aizcietējumu, bet 5., 6., 7. tips norāda uz funkcionāliem zarnu darbības traucējumiem vai caureju. Attiecībā uz tualetes apmeklējumu skaitu katram ir sava norma. Tās ierobežojumi ir no 3 reizēm dienā līdz 3 reizēm nedēļā.

Lai izvairītos no liekām raizēm, iepazīstieties ar brīdinājuma zīmju sarakstu, kurām jums vajadzētu pievērst uzmanību. Ja novērojat izmaiņas izkārnījumos, ko pavada sāpes vēdera rajonā, nekavējoties konsultējieties ar ārstu!

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment