Tējas, kas uzlabos tavu ādas stāvokli

Polifenoli (molekulas, kurām ir antioksidantu īpašības), kas atrodas tējās, palīdz tavai ādai būt hidratētai, tie arī palīdz izvairīties no UV staru bojājumiem un samazina iekaisumus. 

Šeit piedāvātas četras tējas ar superspējām:

Zaļā tēja

Pārāk daudz saules gaismas tavai ādai nodara ļaunumu, paātrinot tās novecošanu. Pētījumi ir pierādījuši, ka zaļā tēja palīdz samazināt ādas vēža risku. (Bet, protams, tas nenozīmē, ka nav jālieto aizsargkrēms) Bet tas nenozīmē, ka tev obligāti katru dienu ir jādzer zaļā tēja – vari izmantot arī citus produktus ar, piemēram, zaļās tējas ekstraktu. Piemēram, ķermeņa losjonus vai mitrinošos krēmus.

Yerba Maté

Vēlies, lai tava izskatās jauneklīgāka? Tu vēlēsies nogaršot Yerba Maté tēju – bieži pazīstama kā mate tēja. Tā ir pilna ar antioksidantiem, kas atveseļo tavu ādu, ko paveic brīvie radikāļi. Dzēriens ir veidots no žāvētām lapām un yerba mate auga. Tāpat kā ar zaļo tēju, nav obligāti jādzer yerba mate – vari izvēlēties citus produktus, kuru sastāvā ir šis augs, piemēram, attīrošās putas.

Kumelīte 

No visām augu tējām kumelīte ir vispopulārākā, ja runa ir par ādas kopšanu. Gadiem šī tēja ir izmantota, kas atbrīvo no ādas sausuma, nevienmērīgas ādas un pat porām. Kumelīte palīdz ārstēt izsitumus un ādas iekaisumus. 

Sarkankrūma tēja

Šo pazīst arī kā sarkano tēju –  ļoti piemērota grūtniecēm, kuras vēlas samazināt kofeīna uzņemšanas daudzumu. Šai tējai ir pretiekaisma īpašības, kas palīdz rūpēties par ādu, tai skaitā par porām un pūtītēm. 

 

Avots: www.womenshealthmag.com

Leave a Comment