Paver durvis uz zemapziņu: piecu minūšu tests “Kubs tuksnesī”

Zemapziņas atbildes

Ja šo spēli spēlējāt godīgi, atbildes jūs ne tikai uzjautrinās, bet arī ļaus kaut ko par sevi uzzināt, tomēr neizturieties pret tām pārāk nopietni. No otras puses, šis tests, kaut arī pavisam īss un naivs, ļauj pavērt durvis, kas parasti aizsargā zemapziņu. Tādēļ, ja nevēlaties uzzināt, kas aiz tām notiek, apstājieties tūlīt pat!

1. Kubs ir jūsu ego

Cik tas ir liels, tik arī liels jūsu ego: ja kubs ir liels, ar jūsu pašapziņu viss kārtībā, esat par sevi pārliecināts cilvēks, kurš spēj radīt savu biznesu, kļūt par vadītāju, ja nepieciešams – izpaust sevi publiski, pateikt tostu vai aicināt uz noteiktu rīcību.

Ja kubs ir neliels, jūs, visticamāk, esat kautrīgs un nedrošs cilvēks, nemīlat, ka jums pievērš uzmanību skaļās ballītēs, un, ja jums piedāvās teikt tostu, visticamāk, atradīsies neskaitāmus iemeslus atteikties no tā. Starp citu, ir arī visai liela iespēja, ka jums nepiedāvās teikt tostu, jo jūs vienkārši izvairīsieties no ballītes…

Kuba izvietojums rāda, cik nopietni attiecaties pret dzīvi. Ja tas stabili guļ smiltīs, esat reālists un dzīvi uztverat nopietni. Ja tas karājas gaisā, esat optimists, kurš viegli maina dzīvesvietu un nekam pārmēru nepieķeras.

Sava nozīme ir arī kuba materiālam: caurspīdīgs kubs simbolizē atvērtus un godīgus cilvēkus, necaurspīdīgs – jūs kaut ko slēpjat vai arī vienkārši nevēlaties kļūt par vispārējas apspriešanas objektu.

Iespējams, kubs izstaro gaismu? Tādā gadījumā jūs esat gaišs un pozitīvs cilvēks, kurš cenšas citiem uzlabot omu. Gatavots no granīta? Ticams, sargājaties no ārējiem negatīviem apstākļiem un vēlaties stabilas, drošas attiecības ar apkārtējiem.

2. Kāpnes simbolizē jūsu draugus

Atminieties, kā bija izvietotas kāpnes jūsu iztēlē? Vai tās atbalstījās pret kubu? Tādā gadījumā jūsu draugi un tuvinieki var paļauties uz jūsu iesaistīšanos viņu problēmās, saņemt atbalstu. Ja tās guļ līdzas kubam smiltīs, jūs reti lūdzat citu palīdzību, jo arī pats to neesat īsti gatavs sniegt.

Vai kāpnes ir drošas, vai arī vecas un salauzītas? Augstas vai īsas? Platas vai šauras? Zinot, ka kāpnes simbolizē jūsu attiecības ar draugiem, tālākos secinājumus varat izdarīt pats.

3. Zirgs ir jūsu dzīvesbiedrs

Zirga izskats var atklāt, ko vēlaties redzēt savā partnerī. Daži cilvēki redz stabilu vezumnieku, citi – mīlīgu ēzelīti, bet daži – mirdzošu Pegasu vai vienradzi.

Ko dara jūsu zirgs? Trinas pie kuba, cenšas tam iekost? Tādā gadījumā jums ar dzīvesbiedru ir siltas, uzticības pilnas attiecības. Zirgs atrodas tālu no kuba vai attālinās no tā? Iespējams, jums ir sajūta, ka uz dzīvesbiedru nevar paļauties, ka viņš nav pret jums īsti godīgs?

4. Ziedi simbolizē bērnus

Ziedu skaits var atklāt, cik bērnus jūs gribētu sev redzēt apkārt. Daži cilvēki redz tikai vienu apkaltušu stādiņu – tuksnesis tomēr, – citi – ziedošu, košu dārzu, kas iekļauj gan kubu, gan visu tuksnesi (pieraugiet, ka atvases jums neuzsēžas kaklā!).

Ziedu košums un dzīvīgums var atklāt negaidītu informāciju par jūsu bērnu veselību, un piesargieties – ja gadījumā zirgs ēd ziedus, jums var būt nepieciešama ģimenes psihoterapeita konsultācija!

5. Negaiss – tās ir jūsu bailes

Negaiss simbolizē jūsu bažas par jūsu dzīvē notiekošo – to, kā vērtējat riska līmeni savā dzīvē. Dažiem negaiss atrodas tuksneša malā un attālinās, citi sevi redz pašā zibeņu un lietusgāzes viducī, vēl kādam apkārt krīt krusa tenisbumbiņu lielumā. Ja lietus vai krusa skar kubu un zirgu, jūsu dvēselē sakrājušies aizvainojumi, dvēseles traumas, kas traucē dzīvot.

Neaizmirstiet: šis tests ir tikai spēle, taču, ja kas no tajā atklātā jums liek justies neomulīgi, iespējams, zemapziņa dod vērtīgu signālu, kuru vērts izpētīt kopā ar profesionālu psihologu vai psihoterapeitu!

la.lv

Leave a Comment