TESTS: Uzzini, vai tev piemīt harizma

Kā noteikt savas harizmas līmeni?

Internetā atrodami daudzi testi, kas paredzēti, lai noteiktu, vai personai piemīt harizma, bet daudzi no tiem šķiet pilnīgi absurdi. Jautājumi “Vai jūs piesaistāt cilvēkus?”, “Vai jūs domājat, ka varētu gūt panākumus politikā?” pamatojas uz cilvēka iedomību, nevis uz emocionalitātes novērtējumu.

Piedāvājam adaptētu Kalifornijas universitātes psiholoģijas profesora Hovarda Frīdmena(Howard Friedman) testu no grāmatas “Projekts “Ilgdzīvošana”: Sensacionāli atklājumi, kas veikti, pamatojoties uz pētījumu, kas ilga gandrīz 100 gadus” ar 16 jautājumiem. Šis tests pārbauda cilvēka kā “raidītāja” kvalitāti – kā cilvēks var izteikt savas emocijas un jūtas citiem. Tests par emocionālo izteiksmīgumu.

Lūk, arī tests:

Jūsu priekšā 16 apgalvojumi. Novērtē, cik daudz no apgalvotā attiecināms uz tevi un izvēlies rezultātu no 1 līdz 9, kur 1 – tas nav man raksturīgi un 9 – ļoti man atbilst. Pieraksti atbildes.

1. Kad es klausos lielisku mūziku, ķermenis automātiski sāk šūpoties ritmā. 
2. Es vienmēr cenšos ģērbties moderni. 
3. Kad es smejos, to dzird visi apkārt. 
4. Es vienmēr pievēršu uzmanību detaļām.
5. Kad es runāju pa telefonu, jūtas izsaku atklāti un skaļi. 
6. Es vienmēr esmu sagatavojies. 
7. Draugi bieži man stāsta par savām problēmām un lūdz padomu. 
8. Es izmantoju veicamo darbu sarakstu. 
9. Es cenšos strādāt pie kaut kā viena, līdz tas novests līdz pilnībai. 
10. Cilvēki saka, ka no manis būtu iznācis labs aktieris. 
11. Es visu plānoju un plānus ievēroju. 
12. Reizēm es aizmirstu ielikt ēdienu atpakaļ ledusskapī. 
13. Man lieliski izdodas atminēt šarādes. 
14. Cilvēki parasti domā, ka esmu jaunāks, nekā tas ir patiesībā. 
15. Ballītēs vienmēr atrodos cilvēku vidū. 
16. Kad es runāju ar tuviem draugiem, es bieži viņiem pieskaros – apskauju, uzsitu pa plecu, uzlieku roku uz pleca vai ceļa. 

Saskaiti punktus uz atbildēm 1,3,5,7,10,13,15,16. Tie ir patiešām svarīgi jautājumi, citi vienkārši papildināja testu, lai sarežģītu apzinātu atbilžu izvēli.

Lasi vēl: Vizuālais personības tests. Ko tas par tevi stāsta?

Testa rezultāti

No 0 līdz 37 punktiem

25% cilvēku gūst punktus šajā diapazonā. Varbūt esi kautrīgs pēc būtības vai kļuvis tāds stingras audzināšanas rezultātā. Vai vienkārši tev nepatīk piesaistīt uzmanību un tu izvēlies pavadīt laiku vienatnē.

No 38 līdz 49 punktiem

Lielākā daļa cilvēku ietilpst šajā kategorijā. Tu vari būt veiksmīgs saskarsmē, bet ne jau pateicoties dabiskajam šarmam. Palīdz sociālās prasmes un intelekts. Tu vari izmantot arī neverbālas metodes, bet tev tas jādara apzināti, nevis instinktīvi, kā to dara harizmātiskāki cilvēki.

No 50 līdz 60 punktiem

Šiem cilvēkiem piemīt magnētisms no dabas. Tu esi ekstraverts un dzimis līderis, lai gan tev ir arī ienaidnieki, jo tu izcelies no pūļa. Dažreiz izjūti, ka uzmanība un atbildība par saviem sekotājiem apgrūtina.

Tu esi viens no laimīgiem 5%, kas ieguvuši tik augstu rezultātu. Tu esi viens no tiem cilvēkiem, kuru klātbūtne telpā kļūst gaišāks. Tu proti emocionāli uzlādēt citus un vienlaikus saprast, ko izjūt citi.

Cilvēku ar augstiem harizmas rādītājiem emocijas tiek nodotas instinktīvi, pat bez runas palīdzības. To apstiprina Dr. Frīdmena eksperiments par to, kā emocijas nodod vairāk vai mazāk harizmātiski cilvēki. Zinātnieks izvēlējas dažus desmitus cilvēku, kuri saņēmuši visaugstāko punktu skaitu testā un dažus cilvēkus ar zemāko punktu skaitu. Tad viņš lūdza visiem dalībniekiem aizpildīt anketu, kas nosaka sajūtas konkrētā brīdī: prieks, skumjas, bēdas, trauksme.

Pēc tam profesors dalībniekus ar augstiem rādītājiem izvietoja atsevišķās telpās un lika tur pievienoties diviem dalībniekiem ar mazu punktu skaitu. Dalībnieki vienkārši sēdēja kopā 2 minūtes, varēja nesarunāties un pat neskatīties viens uz otru. Tikai 2 minūšu laikā, nepārmijot ne vārda, cilvēki ar zemiem rādītājiem pārņēma dalībnieku ar lielisku rezultātu noskaņu.

Tā ir lielā emocionālā ekspresivitāte, izteiksmība, kas palīdz cilvēkiem pat bez vārdiem aizraut citus ar savām idejām un garastāvokli. Taču tā nav vienīgā harizmas pazīme. Pat tad, ja tā ir viena no spēcīgākajām sastāvdaļām, ir vēl vismaz piecas harizmātiska cilvēka pazīmes.

Avots: psychology-age.ru

veselam_la.lv

Leave a Comment