Tikai daži pilieni šī mēslojuma un spatifīla “pateiksies” ar vēl nebijušiem un sulīgiem ziediem

Mājās var pagatavot ļoti vienkāršu, bet efektīvu mēslojumu istabas augiem.

Spatifīlas ir ļoti populārs istabas augs, jo tas ir nepretenciozs kopšanā un izsmalcināts izskata ziņā. Lai priecātos par tā sulīgajiem ziediem, ir svarīgi lietot pareizo mēslojumu. Un tam nav obligāti jābūt veikalu ķimikālijām.

Mājās var pagatavot ļoti vienkāršu, bet efektīvu mēslojumu. Tam ņemiet viena banāna miziņu, 500 ml ūdens, 2-3 olu čaumalas un 1 tējkaroti medus.

Pirms mēslošanas līdzekļa pagatavošanas banāna mizu un olu čaumalas rūpīgi nomazgājiet. Ievietojiet tās traukā, ielejiet ūdeni un pievienojiet medu. Nosedz ar vāku un atstāj siltā vietā uz 2-3 dienām. Šajā laikā maisījums raudzēsies un piepildīs ūdeni ar noderīgām vielām.

Pēc perioda beigām šķidrumu caur marli pārtecina, lai atdalītu banānu mizas un olu čaumalas. Koncentrāts jāuzglabā ledusskapī hermētiskā traukā.

Pirms mēslošanas līdzekļa iestrādāšanas augsnē to atšķaida ar ūdeni (1:10) un aplej ar šķīdumu spatifīlas. Atkārtojiet procedūru reizi nedēļā.

Lai pastiprinātu šāda mājās gatavota mēslojuma izmantošanas efektu, tam var pievienot citus dabiskus komponentus, jo īpaši kafijas biezumus vai koka pelnus. Nepārmēslojiet augu, īpaši ziemā, kad tas atpūšas. Ja pamanāt jebkādas negatīvas izmaiņas, nekavējoties pārtrauciet barošanu.

 

 

Leave a Comment