Torte “Putna piens” pēc vecmāmiņas receptes: pirkstiņus var nolaizīt

Pagatavošana

Lai pagatavotu autentiskāko padomju “Putnu pienu” – jāsāk ar mīklu. Vispirms izņemiet sviestu no ledusskapja, lai tas būtu istabas temperatūrā. Tad pārnesiet to piemērotā traukā, pievienojiet cukuru un ar mikseri saputojiet līdz sulīgai masai. Nepārtraucot kult, pa vienai pievieno olas.

Sakult, līdz maisījums ir gluds un viendabīgs. Atsevišķi samaisa miltus un kakao un šo maisījumu iesijā olu maisījumā. Vēlreiz samaisa – garšīgākās kūkas “Putnu piens” mīklai jābūt viendabīgai. Izsmērē cepšanas formu ar augu eļļu, ielej mīklu, izlīdzina. Cep 180-200 grādu temperatūrā 20-30 minūtes, pēc tam kūku atdzesē.

Pēc tam sāciet gatavot krēmu. Uzvāriet pienu, plānā strūklā ieberiet tajā mannu, nepārtraukti maisot. Vāra 5 minūtes un tad atdzesē. Nomazgā citronus ar sodu, noņem no tiem miziņu un izspiež sulu, kas pēc tam jāielej mannas putrā. Atsevišķā bļodā liek mīksto sviestu, pūdercukuru un citrona miziņu. Samaisiet ar mikseri un pēc tam pa druskai, nepārtraucot maisīt, pievienojiet sagatavojat mannas masai.

Glazūrai izvēlas citu trauku, tajā ieber cukuru, kakao un krējumu. Rūpīgi samaisa un tad uz lēnas uguns vāra, lai cukurs izšķīdinātu. Noņem no karstuma, pievieno gabaliņu sviesta un atkal samaisa.

Veidojam kūku – uzlej krēmu uz kūkas, izlīdzina to ar lāpstiņu un uz krēma uzliek atdzesēto šokolādes glazūru. Tas arī viss padomju “Putnu piena” ir gatava. Tagad tā uz 8 stundām jānovieto ledusskapī, un tad var pasniegt.

Leave a Comment