Toyota kavē elektromobiļu plānus ASV, jo pārdošanas apjomi palēninās

Japānas autobūves uzņēmums ir kļuvis par jaunāko nozares gigantu, kas samazinājis savas elektromobiļu ambīcijas.

Toyota atliek elektrisko automobiļu (EV) ražošanas uzsākšanas datumu ASV, jo globālais pieprasījums pēc ar akumulatoriem darbināmiem automobiļiem turpina samazināties.

Japānas autobūves nozares gigants plānoja sākt ražošanu 2025. gada beigās vai 2026. gada sākumā. Tagad Toyota plāno uzsākt ASV elektrisko automobiļu ražošanu 2026. gadā, uzņēmuma pārstāvis sacīja BBC News. Vairāki citi lielākie autoražotāji, tostarp Volvo un Ford, nesen ir samazinājuši savus EV ražošanas plānus.

“Mēs joprojām koncentrējamies uz mūsu globālo [akumulatora elektrotransportlīdzekļu] mērķi – 1,5 miljoni transportlīdzekļu līdz 2026. gadam,” sacīja Toyota pārstāvis Skots Vazins, piebilstot, ka nākamo divu gadu laikā uzņēmums plāno ieviest “5 līdz 7 [akumulatora elektrotransportlīdzekļus] ASV tirgū”.

Šī gada sākumā uzņēmums paziņoja, ka investē 1,3 miljardus ASV dolāru savā Kentuki rūpnīcā, plānojot tur ražot trīs rindas elektrisko sporta apvidus automobili (SUV). Uzņēmums ir paziņojis arī par plāniem ražot vēl vienu elektrisko modeli rūpnīcā Indiānā.

Lai atbalstītu šos mērķus, Toyota palielina litija jonu akumulatoru ražošanu, izveidojot rūpnīcu Ziemeļkarolīnā, kas, kā paredzams, sāks darboties nākamgad.

Toyota paziņojums nāca klajā laikā, kad pasaules autobūves nozare turpina cīnīties ar vājāku pieprasījumu pēc elektromobiļiem dažos lielākajos tirgos.

Trešdien Tesla ceturkšņa rādītāji neatbilda Volstrītas prognozēm, tādējādi radot risku, ka vadošajam elektromobiļu ražotājam pirmo reizi vēsturē samazināsies piegādāto automobiļu skaits.

Pagājušajā mēnesī Volvo atteicās no sava mērķa līdz 2030. gadam ražot tikai pilnībā elektriskos automobiļus, paziņojot, ka līdz tam laikam plāno pārdot dažus hibrīdautomobiļus. Uzņēmums vainoja mainīgos tirgus apstākļus par savu lēmumu atteikties no mērķa, par kuru tas bija paziņojis tikai pirms trim gadiem.

Augustā Ford paziņoja, ka maina savu elektrisko transportlīdzekļu stratēģiju, atceļot plānus par lielu, trīs rindu, pilnībā elektrisku SUV un atliekot nākamā elektriskā pikapa izlaišanu. Galvenais finanšu direktors Džons Lorlers teica, ka uzņēmums koriģē savus plānus, reaģējot uz “cenu un peļņas samazināšanos”.

 

 

Leave a Comment