Tradicionālā gulaša recepte no pieredzējušas pavārītes

Ikviens bez izņēmuma mīl sulīgu gulaša mērci ja vien tā ir pagatavota pareizi. Pie šī ēdiena lieliski iederēsies jebkuras piedevas, bet iecienīts tas ir ar kartupeļu biezeni

Gulašs ar dārzeņiem nepaliks nepamanīts ne pieaugušajiem, ne bērniem. Lieliska ideja vakariņām. Šis ēdiens lieliski izskatīsies arī uz svētku galda. Ja sekosiet visām norādēm, tad arī jums tas izdosies lielisks! Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Pagatavošanas metode:

Cūkgaļu sagriež gabaliņos. Cepšanas pannā ielej 2 ēd.k. l. augu eļļa. Cep uz lielas uguns līdz zeltaini brūnai, liek bļodā. Tad visu gaļu izņem āra no pannas un liek bļodā, lai atdziest. Sīpolu sagriež kubiņos. Pannā ielej 1 ēd.k. l. augu eļļu un sautē sīpolu uz vidējas uguns apmēram 2 minūtes.


Burkānus sagriež apļos. Izspiediet 20 g ķiploku un pievienojiet to pannai kopā ar sīpolu. Selerijas smalki sagriežu. Sīpolam pievienojiet ķimenes, maltus melnos piparus, kanēli, kurkumu, sāli, tomātu pastu un seleriju.

Visu samaisa un uz pannas pievieno seleriju, burkānus un gaļu, ber miltus, pielej 500 ml vistas buljona. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra uz lēnas uguns 1 stundu. Tāpēc burkāni jāgriež palielos gabalos.

Lasi vēl: Viegli pagatavojams un ļoti garšīgs deserts, ko pavisam ātri vari pagatavot neveltot tam daudz laika un sastāvdaļu

Sastāvdaļas:

cūkgaļas mīkstums – 1 kg
augu eļļa – 3 ēdamk.
sīpols – 1 gab.
burkāni – 3 gab.
ķiploki – 20 g
selerijas – 70 g
maltas ķimenes – ½ tējk.


malti melnie pipari – ½ tējk.
malts kanēlis – ½ tējk.
kurkuma – ½ tējk.
sāls – 1 tējk.
tomātu pasta – 2 ēd.k.
milti – 2 ēd.k.
buljons – 500 ml
pētersīļi – 10 g

Ir ļoti svarīgi sautēt šo vienu stundu, jo tad gulašs kļūst maigs un pilnīgi kūst mutē. Pretējā gadījumā tas būs sīksts. Daudzi gatavojot gulašu baidās to pārgatavot, bet silti iesaku nav jābaidās! Lai labi izdodas un labu apetīti!

Leave a Comment