Viegli pagatavojams un ļoti garšīgs deserts, ko pavisam ātri vari pagatavot neveltot tam daudz laika un sastāvdaļu

Pirms pavasara atjaunojiet savus ēšanas paradumus, neatsakoties no saldumiem: viegla un vienkārša apelsīnu deserta recepte

Saldumi un kulinārija kopumā ir neatņemama svētku sastāvdaļa. Tāpēc daudzi pēc svētkiem cenšas atgriezties pie ierastās ēšanas rutīnas un atteikties no sezonai raksturīgās pārmērības. Taču sabalansēts un veselīgs uzturs nenozīmē pilnīgu desertu izslēgšanu. Tieši to pierāda viegli pagatavojamā, gaisīgā un garšīgā apelsīnu flana (sauksim to par desertu, lai vieglāk saprast) recepte, kas ir lieliski piemērota pārejai uz ikdienas uzturu.

Pēc svētku svinībām, kas nu jau ir palikušas atmiņā, organisms tuvojoties pavasarim alkst pēc vienkāršiem un ātri pagatavojamiem ēdieniem, lai atjaunotu veselīgu dzīvesveidu. Tomēr tas nenozīmē, ka ir jāatsakās no kārdinošiem saldumiem. Apelsīnu deserts ir lieliska izvēle – tā maigā tekstūra un svaigais citrusaugļu aromāts apvienojas, lai radītu tradicionālu desertu ar vieglu un dabisku garšu.

Šī veselīgā versija ir īpaši piemērota tiem, kuri vēlas baudīt saldumus, saglabājot līdzsvarotu uzturu. Tā kā receptē netiek izmantots rafinēts cukurs un tradicionālie piena produkti, tā ir ideāli piemērota cilvēkiem ar nepanesībām vai tiem, kuri meklē dabīgākas alternatīvas.

Šī deserta izcelsme meklējama senajās spāņu kulinārijas tradīcijās, kur tas tiek gatavots ūdens peldē jeb bain-marie. Tā sastāvdaļu daudzpusība ļauj pielāgot recepti mūsdienu gaumei un prasībām, padarot to par lielisku izvēli gan ģimenes svinībām, gan kā vieglas maltītes noslēgumu.

Dabiska sastāvdaļu izvēle

Apelsīnu deserta pagatavošanā priekšroka tiek dota dabīgām sastāvdaļām, aizstājot pārstrādātus produktus. Šādā veidā tiek saglabāta krēmīgā tekstūra un izteiksmīgais saldais aromāts, kas raksturīgs šim desertam.

Pagatavošanas laiks
Apelsīnu deserta pagatavošanai kopumā nepieciešamas aptuveni 2 stundas un 55 minūtes, kas ietver: Sagatavošanu – 15 minūtes. Gatavošanu – 40 minūtes. Dzesēšanu – 2 stundas

Pagatavošanas soļi

Dabīgās karameles pagatavošana. Pannā uz vidējas uguns uzkarsē 2 ēdamkarotes medus, līdz tas kļūst zeltaini brūns. Pēc tam ātri ielej karameli atsevišķos trauciņos vai vienā lielā formā.

Sastāvdaļu sajaukšana. Bļodā saputo olas ar atlikušo medu, apelsīnu sulu, miziņu un vaniļas ekstraktu. Ja vēlas stingrāku konsistenci, var pievienot iepriekš apelsīnu sulā izšķīdinātu kukurūzas cieti. Sagatavoto maisījumu ielej formās ar karameli.

Cepšana ūdens peldē

Veidnes novieto dziļā pannā un piepilda ar karstu ūdeni tā, lai tas pārklātu pusi no formu augstuma. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 160 °C temperatūrā aptuveni 40 minūtes, līdz deserts kļūst stingrs.

Dzesēšana. Pēc cepšanas izņem veidnes no krāsns, atdzesē līdz istabas temperatūrai un pēc tam vismaz 2 stundas uzglabā ledusskapī. Pasniegšana. Lai izņemtu desertu no formas, ar nazi apbrauc gar malām un apgāž uz šķīvja. Pasniedz ar svaigām apelsīnu šķēlītēm vai riekstiem dekorēšanai.

Porciju skaits un uzturvērtība. Šī recepte paredzēta 6 atsevišķām porcijām vai vienam lielam desertam, ko var dalīt vairākās daļās.

Kalorijas: 110 kcal
Tauki: 3 g
Piesātinātie tauki: 1 g
Ogļhidrāti: 15 g
Dabīgie cukuri: 12 g
Olbaltumvielas: 4 g

Lasi vēl: Kūka “Sniega karaliene”, kas piemērota bērnu dzimšanas dienu svinībām, turklāt to lētāk pagatavot pašam

Sastāvdaļas
3 lielas olas
250 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas
1 tējkarote apelsīna miziņas
3 ēdamkarotes medus vai agaves sīrupa
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
1 ēdamkarote kukurūzas cietes (pēc izvēles, lai iegūtu stingrāku konsistenci)

Jāņem vērā, ka šīs ir aptuvenas vērtības, un uzturvērtība var atšķirties atkarībā no izmantotajām sastāvdaļām un porcijas lieluma. Uzglabāšana. Apelsīnu desertu var uzglabāt ledusskapī līdz 3 dienām, ja tas tiek rūpīgi pārklāts, lai saglabātu svaigumu un neuzsūktu citas smaržas.

COMMENTS

Leave a Comment