Tradicionālais ukraiņu banošs no kukurūzas putraimiem

Pagatavošana:

Kastrolī ar biezu dibenu ielej skābo krējumu un pienu. Pievieno sāli un cukuru. Uzvāra līdz vārīšanās temperatūrai. Plānā strūklā ieber kukurūzas putraimus, nepārtraukti maisot ar koka karoti vienā virzienā.

Samazināt karstumu līdz lēnai vārīšanās temperatūrai un nepārtraukti maisīt putru. Pēc 5-8 minūtēm uz putras virsmas parādīsies eļļa, un šajā brīdī katliņu noņemiet no plīts.  Uzklājiet vāku un atstājiet uz desmit minūtēm nostāvēties.

Speķi sagriež nelielos gabaliņos. Apcep uz sausas pannas, līdz kļūst zeltains.

Gatavo putru liek uz šķīvja, pa virsu liek speķi un pārkaisa ar brinzu un zaļumiem.

 

Leave a Comment