Trampa administrācija vēlas atslābināt bērnu nodarbināšanas likumus

Likums par godīgiem darba standartiem aizliedz ikvienam, kas jaunāks par 18 gadiem, strādāt “bīstamās profesijās”. Prezidenta Donalda Trampa Darba departaments strādā, lai atvieglotu šo aizsardzību jaunajiem darba ņēmējiem saskaņā ar Bloomberg Law iegūtajiem dokumentiem.

Šobrīd 16 un 17 gadus veciem mācekļiem ir aizliegts iegūt papildu apmācību noteiktās bīstamās darbavietās, sākot no mehāniskās piedziņas mežstrādes un gaļas pārstrādes iekārtām līdz mežu ugunsdzēsībai. Jaunais priekšlikums atraisīs aizsardzības, kādas šobrīd ir 16 un 17 gadus veciem jauniešiem.

Lasi arī: Tirgus un Māmiņdienai veltīts koncerts Kalnciema kvartālā 12.maijā

Šis centiens saskaņojas ar Trampa misiju, lai paplašinātu “nopelnīt-kamēr-tu-mācies” modeli vairākiem amerikāņiem. Pagājušā gada jūnijā Tramps parakstīja izpildu rīkojumu, kas piešķīra 200 miljonus dolāru nodokļu maksātāju dolāros, lai finansētu mācekļa programmas. 2016. gadā Nodarbinātības departaments piešķīra mācekļa dotācijām 90 miljonus ASV dolāru.

Apmēram 440 000 mācekļu (mazāk nekā 1% no darbaspēka) piedalās reģistrētās programmās deviņās nozarēs: būvniecībā, rūpniecībā, telekomunikācijās, informācijas tehnoloģijās, pakalpojumu un mazumtirdzniecībā, Vese***as aprūpē, militārajos un komunālajos pakalpojumos.

Studentu kredīta parāds ASV, sasniedz 1,5 triljonus ASV dolāru, mācekļu programmas var būt lieliska alternatīva daudziem, jo ​​īpaši tiem, kas nepārtrauc tradicionālo augstāko izglītību.

“Bija liels uzsvars uz četru gadu augstāko izglītību, un patiesībā tas nav pareizais ceļš visiem”, sacīja Ivanka Trampa, prezidenta meita un asistente, kas vada mācekļa programmu.

Šī “vairāk prasmju Amerika” ​​ideja ir ļoti divpusējs jautājums. Saskaņā ar Tomasa Pereza 2016. gada paziņojumu, kurš strādāja par prezidenta Baraka Obamas darba sekretariātu, 91% no mācekļiem tiek nodarbināti pēc programmu pabeigšanas, un vidējā sākuma alga kādam, kas iziet no programmas, ir vairāk nekā 60 000 $. Par katru dolāru, ko darba devēji iegulda māceklī, viņi atgriež 1,47 ASV dolāru apmērā, “palielinot produktivitāti, samazinot tēriņus un veicinot jauninājumus”, atzīmēja piezīme.

Lasi arī: Klajā ir nākusi mākslinieka Romāna Korovina foto grāmata “Meistara Vu un meistara Lī satori”

Tomēr nepilngadīgo darba aizsardzības atslābināšana var radīt jauniešiem lielāku Nā*es un ievainojumu iespējamību, jo īpaši, jo daudzas mācekļu programmas ir saistītas ar roku darbu.

“Kad es sāku veikt šāda veida darbu pirms 20 gadiem, mēs katru gadu zaudējām 70 bērnus, un tagad mēs zaudējam parasti 20 vai mazāk. Mēs esam panākuši ievērojamu progresu, un es uzskatu, ka stingrāki bīstamo profesiju noteikumi ir veicinājuši pazeminātos Nā*es cēloņus pusaudžu darba ņēmējiem. Tāpēc es neatbalstu nevienu no šiem standartiem; Es domāju, ka tā būtu traģ**ka kļūda un izraisītu pusaudžu darba ņēmēju nāvi, “Bloomberg Law teica bērna darba koalīcijas koordinators Reids Maki.

Bloomberg ziņo, ka Darba departaments piedāvājumu atjauninās līdz oktobrim.

Avots

Leave a Comment