Vai, ejot ciemos, jānovelk apavi un jāvelk saimnieku piedāvātās čības?

Vai, ejot ciemos, novilkt apavus vai nē? Atbilde uz šo jautājumu nepavisam nav acīmredzama. Nolēmu salikt punktus uz i un noskaidrot situāciju. Šodien jūs uzzināsiet, kādos gadījumos svešā mājā vajadzētu novilkt ielas apavus un vai īpašniekam ir jāpiedāvā viesiem vīriešu un sieviešu čības.

Mājas čības vīriešiem un sievietēm

Interesanti, ka esošie etiķetes standarti šajā jautājumā nav universāli. Dažos gadījumos viņi strādā, citos ne. Protams, vislabāk, dodoties ciemos, uzreiz novilkt ielas apavus, lai dzīvoklī neienestu putekļus, netīrumus un gružus. Tas ir īpaši svarīgi, ja mājā ir dzīvnieki un mazi bērni.

Lasi arī: Zieds Sieviešu laime: kam tā nes labklājību

Lasi arī: Ko saka tava attieksme pret kaķiem?

Kad ārā ir drēgns, nevajadzētu sarūgtināt saimniekus ar netīriem traipiem uz parketa (pat ja tas iepriekš nebija īpaši tīrs). Slapja grīda ir īslaicīga – mitruma ietekmē ātri sabrūk gan parkets, gan linolejs. Un jūs pat varat paslīdēt uz flīzēm.

Runājot par apavu etiķeti, liela nozīme ir pasākumam, uz kuru esat uzaicināts. Ja šīs ir draudzīgas tikšanās, lūdzu, novelciet kurpes. Un, ja ir svētku vakars, kur tad dāmas nāk vakarkleitās un vīrieši elegantos uzvalkos? Abi izskatīsies ārkārtīgi neveikli basām kājām, zeķēs vai pat čībās, it īpaši, ja apavi papildinās izskatu. Šādā gadījumā viesiem ir jāvalkā apavi. Ja ārā ir slapjš, jāņem līdzi maiņas apavi.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment