Vai sievietēm tik tiešām vajadzētu gulēt bez biksītēm? Atbild ārsti!

Kā norāda ārsti, mammām tomēr ir bijusi taisnība – sievišķajām ķermeņa daļām naktsmiera laikā ir jāļauj elpot un tādēļ vajadzētu gulēt bez biksītēm.

Ginekoloģe Marsela Pika no ASV norāda, ka došanās pie miera biksītēs ir īpaši bīstama tām sievietēm, kuru sievišķajām ķermeņa daļām ir novērojama tendence uz piena sēnītes vai bakteriālās vaginozes veidošanos – gulēšana biksītēs ir viens no visbiežākajiem piena sēnītes atkārtošanās iemesliem.

Viņa paskaidro, ka vagīna dabīgi pašattīrās ar izdalījumu palīdzību, kuros ir daudz labo baktēriju, kas notur iekšējo mikrovidi balansā, taču mums, sievietēm, nevajadzētu apzināti ievazāt sliktās baktērijas, paļaujoties uz to, ka mūsu ķermeņi paši tiks ar visu galā.

Ir jāatceras, ka mūsu ķermeņa temperatūra ideālā variantā ir +36,6 celsija grādu, un nedrīkst aizmirst, ka arī sievietes dzimumorgāni svīst – īpaši jau tad, kad tie ir pārklāti ar sintētiskiem materiāliem – baktērijām šāda vide patīk, viņas mitrā, siltā un noslēgtā vidē vairojas milzum lielā ātrumā. Kad ķermenis ar labajām baktērijām vairs pretoties nevar, tad sliktās baktērijas ņem virsroku, un visbiežāk veidojas piena sēnīte. Pirmās piena sēnītes pazīmes ir apsārtums un nieze, iespējama arī dedzinoša sajūta.

Lasi vēl: Es atbrīvojos no aknes nedēļas laikā!

Ginekoloģe iesaka ikdienā valkāt brīvas kokvilnas biksītes, bet naktī doties gulēt bez biksītēm, kad vien tas iespējams. Tāpat ginekoloģe norāda, ka tajās reizēs, kad nevari gulēt bez biksītēm, nekādā gadījumā nedrīkst iet gulēt ar tām pašām apakšbiksēm, ar kurām nostaigāts visu dienu. Sievietēm, kurām ir novērojami bieži izdalījumi, ikdienā būtu jānēsā biksīšu ieliktnīši (jāizvēlas tie, kuru sastāvā ir kokvilna), kuri savukārt jāmaina pēc katras došanās uz tualeti.

Avots: rd.com

Leave a Comment