Vai vērts vannu aizstāt ar dušu, ja dzīvoklī ir ļoti maza vannas istaba

“LA” jau rakstīja, ka patlaban Latvijā vispieprasītākie sērijveida dzīvokļi ir lietuviešu un Hruščova laika projektos. Tajos ir neliela vannas istaba, bet to nav nemaz tik viegli iekārtot ergonomisku, ērtu, turklāt lai telpā ietilptu viss nepieciešamais.

Vienam svarīgi, lai vannas istabā būtu ērti darboties (upurējot kādu mēbeli vai santehniku), citam – lai te ietilptu viss, kas nepieciešams. Tātad nākas izvēlēties starp ērtībām un komfortu vai maksimumu funkciju. Dizaineri iesaka pievērst uzmanību arī daudzfunkcionāliem risinājumiem, piemēram, mazā vannas istabā ievietot mazītiņu izlietnīti un šauru dušas kabīni vai arī dot priekšroku ērtai vannai, kas savietojama ar izlietni, vai standarta izmēra dušas kabīnei un izlietnei, kas savietojama ar veļas mašīnu utt. Bieži vannas aizstāšana ar dušas stūri (nevis kabīni) palīdz atrast tik vajadzīgo vietu veļas mašīnai, bet stūra santehnikas modeļi ļauj telpā izvietot arī papildu plauktu vai penāli. Nereti izdevīgāk ir apvienot divas mazas telpas – vannas istabu un tualeti, lai iegūtu ērtu vannas istabu, tomēr šajā gadījumā noteikti jāapsver visi plusi un mīnusi. Ja ģimenē ir vairāk nekā divi cilvēki un šis ir vienīgais sanitārais mezgls mājoklī, šāds variants nederēs, īpaši tad, ja visiem ģimenes locekļiem ir vienāds dienas režīms. Tad pie vannas istabas veidosies rinda.

Lasi arī: Pareizi kurinot, briketes nebojā skursteni. Skursteņslauķa ieteikum

Kompakta santehnika

Tradicionāli uzskata, ka duškabīne aizņem mazāk vietas nekā vanna. Tomēr vienmēr tas tā nav, turklāt 80 × 80 cm duškabīnē ērti jutīsies vien neliela auguma sieviete vai bērns, bet ražena auguma vīrietim šādas kabīnes šaurība būs gatavās mocības. Tāpēc, lemjot par vannas vai dušas izvēli, noteikti vēlams ņemt vērā arī ģimenes locekļu augumu, paradumus un tad izvēlēties pieņemamāko variantu. Katrā ziņā, ja izvēle ir par labu dušai, ērtāks būs…

 

Lai lasītu tālāk, šķir otru lapu

Leave a Comment