Vai vienmēr ir jāatzīstas krāpšanā?

Situācija: „Es izstāstīju visu savam partnerim pēc tam, kad biju viņu krāpusi, es vēlētos kaut varētu vārdus paņemt atpakaļ. Atzīšanās nepavēra jaunus apvāršņus savstarpējā komunikācijā, tas mums abiem radīja sajūtu, ka man atkal jānopelna viņa uzticība. Ja es viņam nebūtu pateikusi , tad krāpšana kļūtu man par nastu, taču es nebūtu pakļāvusi viņu kaut kam tādam, ko viņš tāpat nespēj mainīt.”
Ekspertu viedoklis: Būt godīgam un atvērtam, iespējams, varētu šķist vispareizāk, bet patiesībā lēmumu pieņemšanā būtu jābalstās uz to, ar ko jūs spējat sadzīvot. Ideālā gadījumā jūs izstāstāt savam partnerim par neuzticību un kopā meklējat tās iemeslus. Taču dažādu iemeslu dēļ, tas ne vienmēr darbojas.
Ja tu krāp savu partneri (un nav svarīgi, vai tas ir vienas nakts sakars vai vesela dēka) un tu apzinies, cik ļoti nozīmīgas tev ir šīs attiecības un tu apsolies vairs nekad nelaist pa kreisi, tad nav nepieciešams visu atklāt. Ja tu labi zini, ka tavs partneris tev nepiedos, tad labāk paturi visu pie sevis, nekā ļauj attiecībām izjukt.
Par spīti tam, ka tu neesi bijusi godīga pret savu partneri, tev ir iespēja no savas kļūdas mācīties un ieguldīt papildus pūles savās attiecībās, neuzskatot tās par pašsaprotamām. Citādāk ir gadījumos, kad jūsu partneris jūs pieķer, tad gan vajadzētu visu izstāstīt, citādi jūs liksiet viņam justies kā pēdējam muļķim, vai arī gadījumos, kad jūs jūtat, ka ir vērts visu izstāstīt attiecību uzlabošanas nolūkam vai savas iekšējās pārliecības labad.

Situācijas otra puse: Tev tas noteikti jāizstāsta savam partnerim, bet ne jau tikai sevis paša labad. Tev to vajadzētu darīt, jo tavam partnerim ir tiesības izlemt, vai turpināt attiecības vai izbeigt. Tu nevari būt savtīgs divreiz.
Krāpšana apdraud attiecības un tās slēpšana apdraud vēl vairāk. Tāpēc, ka jēgpilnas attiecības ir balstītas uz atklātību un godīgumu. Jo ilgāk jūs to turat noslēpumā, jo piekrāptāks jutīsies partneris, kad beidzot būs par to uzzinājis.
Vissāpīgākais šajā situācijā varētu būt fakts, ka tu savam partnerim nekad neesi pat plānojis stāstīt par krāpšanu. Atzīšanās nemīkstina faktu, ka esat krāpis, bet tā palīdz izvairīties no sekām, ko varētu izraisīt noslēpuma glabāšana.
Seku novēršanas plāns: izstāsti viņam, uzņemies atbildību, nožēlo izdarīto un mēģini atgūt zaudēto uzticību. Lai gan jūs riskējat ar savām attiecībām izstāstot visu, tomēr tā būs daudz labāk, nekā visu noklusēt.

 

Avots: www.yourtango.com

Leave a Comment