Vairāk nekā 20 tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju ir grūtības iegādāties tēju

Decembris šogad iesācies ar lielu aukstumu, tādēļ iedzīvotāji ir īpaši aicināti atbalstīt trūkumā nonākušās ģimenes un ziedot tēju veikalos “Mego”, lai kopā sasildītu Latvijas ģimenes. Latvijā ir aptuveni 23 tūkstoši personu, kuras nevar atļauties pilnvērtīgu maltīti ik dienu. Ziemas periods ir visgrūtākais, jo palielinās izdevumi par komunālajiem maksājumiem un pagatavot siltu maltīti vai tēju kļūst īpaši apgrūtinoši. “Paēdušai Latvijai” un “Lipton” aicina ikvienu iedzīvotāju līdz 10. decembrim doties uz veikalu “Mego” un atstāt tēju īpašās ziedojumu kastēs. Saziedotās tējas tiks nogādātas “Paēdušai Latvijai” reģionālajos izdales punktos visā Latvijā.

Tēja ir viens no biežāk lietotajiem siltajiem dzērieniem Latvijā – ik dienas iedzīvotāji izdzer vidēji divas krūzītes šī dzēriena, taču ziemā tējas patēriņš ievērojami pieaug. Kā liecina pārtikas bankas “Paēdušai Latvijai” informācija, liela daļa trūkumā nonākušo cilvēku tēju cenšas ievākt pļavās paši, jo ierobežoto līdzekļu dēļ, īpaši ģimenēm ar bērniem veikalos to iegādāties ir apgrūtinoši.

“Ik gadu mēs redzam, ka ziema cilvēkiem, kas nonākuši finansiālās grūtībās, ir īpaši sarežģīts laiks. Tā ir sezona, kad cilvēki nereti ir spiesti izvēlēties, vai iegādāties malku siltumam, samaksāt par gāzes un elektrības rēķinu, vai paēst vakariņas. Tējai aukstajā sezonā ir ļoti liela nozīmē, tādēļ aicinām ikvienu iedzīvotāju nebūt vienaldzīgiem, bet atbalstīt tos, kas nonākuši grūtības un sasildīt šogad tos, kam salst,” stāsta “Paēdušai Latvijai” vadītāja Agita Kraukle.

Lai palīdzētu trūkumā nonākušajām ģimenēm un dāvātu tām iespēju pavadīt garos ziemas vakarus kopā pie tējas tases, “Paēdušai Latvijai” kopā ar “Lipton” aicina iegādāties jebkuru tēju un ziedot to īpašās ziedojumu kastēs “Mego” veikalos visā Latvijā. “Lipton” ziedotās tējas nogādās “Paēdušai Latvijai”, kur tās tiks pievienotas iedzīvotāju saziedotajām pārtikas pakām. Par katru ziedoto “Lipton” tējas paciņu, “Lipton” pievienos vēl vienu paciņu papildus, lai papildinātu pēc iespējas vairāk pārtikas paku ar tējām.

Pārtikas banka “Paēdušai Latvijai” ik gadu sniedz palīdzību aptuveni 23 000 trūkumā nonākušu personu. “Paēdušai Latvijai” pārtikas pakas tiek komplektētas no ražotāju, pārstrādātāju, tirgotāju un iedzīvotāju ziedotajiem pārtikas produktiem. Tās tiek dalītas iedzīvotājiem visā Latvijā sadarbībā ar vietējām labdarības organizācijām un pašvaldību sociālajiem dienestiem. Līdz šim brīdim tēja nav tikusi iekļauta izsniedzamo produktu sarakstā, taču ziemas periodā šo produktu cilvēki novērtē vairāk nekā jebkurā citā gadalaikā. Lai aktualizētu silto dzērienu nozīmi gada aukstajā sezonā un tā labvēlīgo ietekmi uz cilvēku pašsajūtu, “Lipton” sadarbībā ar “Paēdušai Latvijai” un “Mego” aicina iedzīvotājus piedalīties kampaņā “Dāvā tasi siltuma Latvijas ģimenēm”. Tās laikā iedzīvotāji ir aicināti iegādāties jebkuru tēju un atstāt to ziedojumu kastēs veikalos “Mego” visā Latvijā. “Lipton” saziedoto tēju no veikaliem nogādās “Paēdušai Latvijai” reģionālajos izdales punktos visā Latvijā. Par katru ziedoto “Lipton” tējas paciņu, “Lipton” pievienos vēl vienu paciņu papildus.

Kampaņa norisinās no 12. novembra līdz 10. decembrim veikalos “Mego” visā Latvijā. Papildu informācija un veikalu saraksts ir pieejams: www.paedusailatvijai.lv un www.lipton.lv. Kampaņas iniciators ir “Lipton”, galvenais partneris “Paēdušai Latvijai” un “Mego”.

Par Latvijas Samariešu apvienību

Biedrība Latvijas Samariešu apvienība (LSA) ir brīvprātīga, neatkarīga, kompetenta, inovatīva, dinamiska un uz praktisku rīcību orientēta sabiedriskā labuma organizācija, kuras devīze ir Palīdzēt dzīvot. Latvijā Samariešu apvienība ir viena no lielākajām nevalstiskajām organizācijām. Samariešu apvienība ir sertificēta kā daudzu sociālo pakalpojumu sniedzējs, ārstniecības un izglītības iestāde. LSA piedāvā daudzus sociālus, medicīniskus un apmācības pakalpojumus, kas klientiem ir pieejami gan ar pašvaldību vai darba devēju līdzdalību, gan individuāli.

Leave a Comment