Monsteras kopšanas triki: kā panākt, lai mūžzaļā liāna labi augtu

Monstera priecē acis ar savām blīvajām lapām ar izteiksmīgajiem izgiezumiem.

Monstera ir mūžzaļa liāna, kas var izdaiļot interjeru un padarīt telpu mājīgāku. Taču, lai to paveiktu, ir jāzina, kā par to rūpēties.

Vispirms jāizvēlas vieta augam. Tas labi aug, ja novietojat podiņu pie loga austrumu vai rietumu pusē, bet ne pie radiatoriem.

Gaismas trūkums monsterai ir tikpat kaitīgs kā tiešie saules stari. Kad esat novietojis podu ar monsteru, centieties to nepārvietot, ja vien tas nav absolūti nepieciešams.

No marta līdz septembrim monstera jālaista diezgan bagātīgi, zem saknēm. Dariet to, tiklīdz redzat, ka augsnes virskārta ir sausa.

Pēc septembra pamazām samaziniet laistīšanas daudzumu. Monstera ļoti labi reaģē uz apsmidzināšanu ar smidzinātāju un lapu noslaucīšanu ar mitru drānu: vislabāk šīs procedūras pārmaiņus veikt katru dienu.

Lasi vēl: Nākamajās dienās liktenis iepriecinās četras zodiaka zīmes.

Papildu barošana būs nepieciešama tikai pēc tam, kad monstera pie jums būs nodzīvojusi trīs gadus. Pieaugušas monsteras jābaro reizi divās nedēļās no marta līdz septembrim. Izvēlieties komplekso minerālmēslu, kas paredzēts dekoratīvajiem un lapu augiem.

 

Leave a Comment