Valdība iespējams lems par atbalstu piešķiršanu šādā apmērā, Latvijas iedzīvotājiem, augsto cenu dēļ

Eglītis preses konferencē minēja vairākus piemērus, kā plānots kompensēt energoresursu cenu kāpumu mājsaimniecībām. Piemēram, granulu apkures gadījumā valsts varētu kompensēt cenu kāpumu virs 300 eiro tonnā, bet ne vairāk par 100 eiro tonnā.

Savukārt centrālapkurē tiks ņemta vērā pagājušās apkure sezonas augstākā cenu robeža – 68 eiro par megavatstundu (MWH) un vidējā tarifa pieauguma augšējā robeža nākamajā sezonā būtu 140 eiro par MWh. Starpība ir 72 eiro par MWH, no tiem pusi varētu kompensēt valsts, bet otru pusi iedzīvotājs.

Lasi vēl: Slavena sportiste dalījusies ar sēru vēsti: ”Viņš bija gaišs, jautrs, labsirdīgs, spēcīgs un visu mīlēts cilvēks”

Tāds pats mehānisms plānots gāzes apkures sadārdzinājuma kompensēšanai, pārsniedzot 68 eiro par MWh, valsts segtu pusi no sadārdzinājuma, bet augšējā robeža gāzes gadījumā varētu būt 150 eiro /MWh, raksta nra.lv.

Tāpat Eglītis piebilda, ka atbalsts skars visas iedzīvotāju grupas un katrai iedzīvotāju grupai būs savs atbalsta instruments. Tā mājokļu pabalsts paredzēts iedzīvotājiem, kuru ienākumi ir 1. un 2. kvintilē, pensiju indeksācija vairāk palīdzēs mazo un vidējo pensiju saņēmējiem, atsevišķi atbalsta pasākumi paredzēti arī personām ar invaliditāti.

 

COMMENTS

Leave a Comment