Vasarā der zupiņa un pļuriņa. Bet aukstu ūdeni nedzer! Lācīša ieteikumi

Vai vasaras ēdienam jābūt citādam nekā ziemā? Kādi produkti jāliek galdā gada siltajos mēnešos, lai ķermenis justos labi?

Makrobiotikas eksperts Roberts Lācītis uzsver: lai ēšanu padarītu vasarīgāku, tātad sadarbotos ar savu organismu, nevis kaitētu tam, jāzina, kāda enerģija cirkulē šajā laikā.

Eksperts stāsta, kā to izprot un skaidro makrobiotikas uztura sistēma un arī citas Austrumu mācības. Vasarā cirkulē enerģija, kas iet uz visām pusēm. To dēvē par izplešanās enerģiju, un to simbolizē uguns. Viegli saprast, jo vasarā valda karstums, tātad uguns enerģija. Cilvēka organismā šī enerģija atbild par sirdi un tievo zarnu.

Lasi arī: Lielbritānijā strādājošie latvieši pie Latvijas algām vairs nespētu pierast

“Tātad vasarā cirkulē uguns enerģija, kas iet uz visām pusēm. Lai tā tevi nesadedzinātu, ugunīgums laikus jādzēš. Tādēļ ēdienam jābūt vieglam, svaigam, mitram, ja tā varētu izteikties, turklāt visu vajag kārtīgi sakošļāt,” uzsver Roberts Lācītis.

Daudz salātu, zaļumu, ogu, augļu, jauno dārzeņu, mīksts kazas siers. Noder produkti, kas rada prieku, izraisa labsajūtu. Lai maltīte nav pārāk bieza, bet vairāk uz šķidro pusi, lai ir saldena un krāsaina. Ēd dažādas ogas – zemenes, ērkšķogas, avenes, upenes, mellenes, ķiršus… Ja organismā ir pietiekams vitamīnu daudzums, sāc priecāties par dzīvi!

Turpini lasīt nākamā lapā…

Leave a Comment